Σύμη: Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC – Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και δύτες

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης που αποτελείται επίσης από αστυνομικούς, εθελοντές, πυροσβέστες – Επιστρατεύτηκαν drone, ελικόπτερο από την Αθήνα και αστυνομικός σκύλος

Δύτες μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, στο νησί της Σύμης τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και εθεάθη για τελευταία φορά.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης διεκόπη αργά την Πέμπτη και συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις. Οι έρευνες εστιάζουν στην περιοχή Πέδι της Σύμης, όπου μια γυναίκα δήλωσε ότι τον είδε την Τετάρτη.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης ανέφερε ότι πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Από το πρωί, στις έρευνες μετέχει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και έναν αστυνομικό σκύλο ανιχνευτή.

Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα, ο συνδυασμός της υψηλής ζέστης και του δύσβατου εδάφους να δυσκολεύει το έργο των διασωστών.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ο Μόσλεϊ άφησε τη σύζυγό του στην παραλία πριν ξεκινήσει μια βόλτα στο κέντρο του νησιού την Τετάρτη. Το τηλέφωνό του βρέθηκε εκεί όπου έμενε με τη σύζυγό του, η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του. Οι αστυνομικοί του νησιού δεν κατάφεραν να τον βρουν και ζήτησαν βοήθεια από τη Ρόδο το μεσημέρι της Πέμπτης. Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, για τον εντοπισμό οποιουδήποτε ίχνους του.

«Είτε ακολούθησε άλλο μονοπάτι είτε έπεσε στη θάλασσα»

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες που διεξάγουν την έρευνα του είπαν ότι πιστεύουν ότι είναι «αδύνατον» ο Μόσλεϊ να βρίσκεται ακόμη εκεί.

«Είναι μια περιοχή πολύ μικρή, ελεγχόμενη, γεμάτη κόσμο, οπότε αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», δήλωσε στο BBC News.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα