Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου: “Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η άδικη απόλυση του συναδέλφου μας”

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από πέντε χρόνια Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε πλέον ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τρόπου διακυβέρνησης που ασκεί. Μία διακυβέρνηση που διαλύει κάθε έννοια Δημοσίου σε Παιδεία και Υγεία, ενώ συγχρόνως απαξιοί με πασιφανή τρόπο για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας.

Αυτή τη στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών της Δωδεκανήσου (περίπου 171.000 πολιτών) και παράλληλα όλων των επισκεπτών της που ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια ετησίως, επικρατεί η ακόλουθη κατάσταση:

· Τις ιατρικές ανάγκες της Α΄ Παθολογικής Κλινικής καλύπτουν ο Διευθυντής της Κλινικής, ο οποίος παραμένει στη θέση με παράταση λόγω συνταξιοδότησης και μόνο 2 ιατροί (με βαθμούς: Διευθύντριας και Επιμελητή Β΄)

· Τις ιατρικές ανάγκες της Β΄ Παθολογικής Κλινικής καλύπτουν ο Διευθυντής της Κλινικής, ο οποίος παραμένει στη θέση με παράταση λόγω συνταξιοδότησης και μόνο 3 ιατροί (με βαθμούς: Διευθυντή, Επιμελήτριας Β΄ και Επικουρικού)

· Τις ιατρικές ανάγκες της Νευρολογικής Κλινικής καλύπτει μόνο 1 ιατρός (με βαθμό Διευθύντριας)

· Ο Μαγνητικός Τομογράφος λειτουργεί μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα

· Triplex Καρωτίδων πραγματοποιούν μόνο 2 ιατροί

· Μαστογραφίες μόνο 1 ιατρός

· Οι νοσηλευτική φροντίδα των 25 έως 30 ασθενών των Κλινικών καλύπτεται από 1 – 2 νοσηλευτές ανά βάρδια, το οποίο πρακτικά αντιστοιχεί σε λιγότερο από 12 λεπτά ανά ασθενή

· Την μετακίνηση όλων των ασθενών για τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων πραγματοποιούν κατά μέσο όρο μόνο 2-3 τραυματιοφορείς

· Οι ελλείψεις προσωπικού ανέρχονται στο 45 – 50%

Όλα τα ανωτέρω δεν είναι παρά μόνο μία ελάχιστη περιγραφή της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και κατ’ επέκταση στο Σύστημα Υγείας, που σκοπίμως έχει εγκαταλείψει η Κυβέρνηση. Και όλα αυτά έρχονται να τα ενισχύσουν οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι υβριστικές θέσεις του Υπουργείου Υγείας. Τρανό παράδειγμα ο τρόπος αντιμετώπισης των εξουθενωμένων συναδέρφων που διαμαρτυρήθηκαν στη Μυτιλήνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπου εκεί ο κύριος Γεωργιάδης παραδίδοντας «ηθοπλαστικά κηρύγματα» τους αποκάλεσε κάφρους και τεμπέληδες. Αυτό γιατί τους ενοχλούν οι φωνές μας. Τους ενοχλεί η ύπαρξη μας. Τους ενοχλεί η κριτική ικανότητα μας.

Μέσα σε αυτό το εκβιαστικό κλίμα της απαξίωσης έρχεται και η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ του συναδέρφου μας. Το μεγάλο του λάθος; Ανήρτησε ανακοίνωση για την είσπραξη του ποσού των 20 ευρώ στα Επείγοντα από κάποιες «κατηγορίες» ανθρώπων που θα καταφθάσουν στα νοσοκομεία ως ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (διατάξεις άρθρου 27 του ν. 4715/2020)!

Η Κυβέρνηση επιχειρεί όχι μόνο την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων, αλλά και την άνιση μεταχείριση της Ανθρώπινης Ζωής την ώρα που χρήζει Άμεσης και Επείγουσας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Απολύθηκε, λοιπόν, ο συνάδερφος μας (ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 55 ετών) για τον «σπουδαίο λόγο» της δημοσιοποίησης (η εν λόγω ανακοίνωση φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφο και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα κατακρίνοντας την Κυβέρνηση) που έλαβε η επαίσχυντη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας!

Απολύθηκε ο συνάδερφος μας, ο οποίος σε ενάμιση χρόνο θα έβγαινε σε σύνταξη.

Απολύθηκε ο συνάδερφος μας και πλέον δεν μπορεί να μετέχει σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ΠΕΝΤΕ ολόκληρα χρόνια, λόγω της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του!

Απολύθηκε ο συνάδερφός μας γιατί ακούσια προκάλεσε αντίδραση και αντιδράσεις δεν χωρούν στην αντιδημοκρατικότητα της Κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια απολύθηκε γιατί άθελα του αποκάλυψε όσα ψηφίζει η Κυβέρνηση, αλλά δε θέλει να τα συνειδητοποιούμε.

Δεν είναι αυτό απόλυση με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα;

Μπροστά μας θάβονται όλες οι αξίες για τις οποίες έχει χυθεί τόσο αίμα, η Ελευθερία του λόγου, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη, η Διαφάνεια και το Κράτος Δικαίου.

Μπροστά μας καταστρέφονται οι αγώνες τόσων ανθρώπων για την οχτάωρη πενθήμερη εργασία. Μπροστά μας χάνει την εργασία του ο συνάδερφός μας και μπαίνει η ζωή του σε πάγο.

Μπροστά μας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται ο ασθενής.

Πόσο ακόμα θα μουδιάζουμε; Πόσο ακόμα θα μας σοκάρει η σκληρή πραγματικότητα μιας αριβίστριας Κυβερνητικής Πολιτικής;

Απαιτούμε:

· Ανάκληση της άδικης απόλυσης του συναδέρφου μας

· Άμεσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

· Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

· Διασφάλιση των ενδεδειγμένων παροχών υγείας προς τους πολίτες

· Κατάργηση των διατάξεων της εγκυκλίου για είσπραξη εισόδου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Καλούμε όλον τον κόσμο να σταθεί στο πλάι μας σε αυτόν τον αγώνα!

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει όλους εμάς που παλεύουμε μέσα από τόσες αντιξοότητες για τη διασφάλιση της Υγείας που αξίζει σε ΚΑΘΕ άνθρωπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα