Σύλληψη αλλοδαπού κυβερνήτη από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη πλοίου προέβησαν, χθες το πρωί στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου γιατί κατά τον έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων στο σκάφος του διαπιστώθηκε ότι το πλοίο δεν έφερε πρωτότυπα πιστοποιητικά και απαραίτητα έγγραφα σε ισχύ.

Αναλυτικό το Λ.Σ. αναφέρει:

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη πλοίου προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1ζ του Ν.Δ. 187/1973 Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι το Ε/Γ-Α/Ψ πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο βόρεια του λιμένα Μανδρακίου ν. Ρόδου. Εν συνεχεία, σε επικοινωνία της οικείας Λιμενικής Αρχής με το Ε/Γ-Α/Ψ πλοίο, δηλώθηκε ότι είχε υποστεί βλάβη στο σύστημα πηδαλιουχίας, ενώ κατά τον έλεγχο των ναυτιλιακών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι το πλοίο δεν έφερε πρωτότυπα πιστοποιητικά καθώς και Π.Γ.Ε. σε ισχύ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης κεκανονισμένων ναυτιλιακών εγγράφων καθώς και πιστοποιητικό ασφαλείας σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα