Συλλήψεις στο λιμάνι της Ακαντιάς

Το βράδυ της Παρασκευής στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 216 του Π.Κ. ¨Κατάρτιση και χρήση πλαστού εγγράφου¨ και του άρθρου 26 του Ν. 4912/2022 ¨Ψευδής βεβαίωση¨. Ειδικότερα, ο 48χρονος προσκόμισε παραποιημένη βεβαίωση της ΑΑΔΕ με σκοπό την εγγραφή επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους στο e-μητρώο για την έναρξη δραστηριοποίησής του ως επαγγελματικό ημερόπλοιο στη Ρόδο. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου.

Επίσης χθες το απόγευμα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 33, 30 και 19 ετών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου πριν τον απόπλου ενός επιβατηγού οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου με προορισμό το λιμάνι της Κω, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς (03) αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 “Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια”, ενώ επιπλέον, ο 30χρονος και ο 19χρονος κατείχαν και επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες, κατά παράβαση του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 “κατοχή πλαστών εγγράφων”. Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα