Συγχαρητήρια επιστολή Δήμου Η.Ν. Κάσου για την βράβευση του Τυροκομείου Κάσου από τον “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ”

Με  αφορμή την βράβευση των ακριτών  παραγωγών από τον  «Γαστρονόμο» της εφημερίδας  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»  μεταξύ των οποίων βραβεύτηκε και ο Γιάννης Βοναπάρτης με  το Τυροκομείου Κάσου, ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης  Ερωτοκριτός   απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή :

« Με την παρούσα επιστολή αισθάνομαι  την ανάγκη να  συγχαρώ εσένα προσωπικά, αλλά και όλα  τα μέλη της οικογένειας σου για την βράβευση της επιχείρησης σου με την επωνυμία « Τυροκομείο Η.Ν. Κάσου » στα 13α βραβεία του Γαστρονόμου της  εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ » . Ένα βραβείο για τους ακρίτες παραγωγούς  που δίκαια κατέκτησες  με σκληρή δουλειά και με την άριστη  ποιότητα των προϊόντων σου .

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν οι Κασιώτες κατακτούν την επιτυχία,  πολύ απλά  γιατί μαζί τους θριαμβεύει και διαφημίζεται και το νησί μας με την πλούσια παράδοση ακόμα και στην γαστρονομία. Όταν οι Κασιώτες και οι Κασιώτισσες κατακτούν τους στόχους τους και διακρίνονται για την άρτια δουλειά τους,  παίρνουν μαζί τους ψηλά και την Κάσο μας .

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν , καλή δύναμη και καλή συνέχεια στην επιχείρηση.  Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έπονται  πολλές ακόμα βραβεύσεις ,η επιτυχία είναι   δεδομένη μιας που η οικογένεια έχει άξιους συνεχιστές . Ευχαριστούμε για την διαφήμιση που πρόσφερες στην Κάσο και την παράδοση της ».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Το ηρωικό, το πικρό αυτονόητο-5
Φωτ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Ενα εξαιρετικό κασιώτικο τυρί με παράδοση έξι γενεών

«Τέτοια σπάνια παραδοσιακά προϊόντα πρέπει να περιφρουρούνται. Αυτά είναι η Ελλάδα του μέλλοντος». Τάδε έφη ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας όταν δοκίμασε τη σιτάκα του τυροκομείου «Κάσος» στη γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου». Το αλοιφώδες, νόστιμο τυρί, με την κρεμώδη και κοκκώδη υφή, έχει ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το φτιάχνει ένα ζευγάρι Κασιωτών, o Γιάννης Βοναπάρτης και η Μαίρη Διακάκη, οι οποίοι ξυπνούν αξημέρωτα για να φροντίσουν τα κοπάδια τους, που βόσκουν ελεύθερα στα δύσβατα, άνυδρα και ανεμοδαρμένα βοσκοτόπια του νησιού. Από το 2010 διατηρούν το μοναδικό πιστοποιημένο τυροκομείο της Κάσου, όπου φτιάχνουν με σύγχρονες προδιαγραφές τα τυριά των προγόνων τους. Εκτός από τη σιτάκα, παράγουν το μεριαρένο, ένα γλυκοφάγωτο κίτρινο αιγοπρόβειο τυρί, και γραβιέρα. Σιγά σιγά μπαίνουν στην επιχείρηση και τα τρία παιδιά τους. Η Ειρήνη, απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, εργάζεται στο τυροκομείο, η Ευδοκία «κρατάει» το μαγαζί τους στο λιμάνι και ο Κώστας βοηθάει με το κοπάδι – μια δεμένη οικογένεια ακριτών, με κτηνοτροφικό και τυροκομικό παρελθόν έξι γενεών.
«Το βραβείο ανήκει αρχικά στο νησί της καρδιάς μας, την Κάσο, και κατόπιν στους ανθρώπους που μας έμαθαν να αγαπάμε τον τόπο και τη δουλειά που κάνουμε – άλλοι είναι στη ζωή κι άλλοι έχουν φύγει. Τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους γονείς, που μας άφησαν κληρονομιά τα σπάνια προϊόντα της Κάσου. Συνεχίζουμε να παράγουμε τα προϊόντα μας με σεβασμό όπως τα παραλάβαμε από τους προκατόχους μας και έτσι πρέπει να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας», είπε φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Βοναπάρτης παραλαμβάνοντας το βραβείο «Εύη Βουτσινά», το οποίο δίνεται κάθε χρόνο σε σπάνια προϊόντα μικρών παραγωγών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα