Σβήνουν τα φώτα – Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

"Στρουθοκαμηλίζουν και αναρωτιούνται δήθεν, γιατί οι πολίτες εκλογικά επιλέγουν ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, είναι η πιο ήπια αντίδραση που θα ζήσουμε τα χειρότερα έρχονται"

Για όλα ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ έχει τις πρόχειρες λύσεις, δεν έχουμε ενέργεια, καύσιμα, αέριο, πετρέλαιο, σβήνουμε τα φώτα, κλείνουμε τα κλιματιστικά, αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και για την θέρμανση τον χειμώνα αγοράζουμε «ξυλόσομπες».

Καμιά μετάνοια, καμιά συγνώμη για την κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει.

Το διπλό κόστος, της πτώσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και την οικονομική επιβάρυνση τα μετέφεραν στις πλάτες του απλού κόσμου χωρίς αναστολές και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Σε περιόδους κρίσεων, κάποιοι υπέρ συσσωρεύουν πλούτη και κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι αγγίζουν τα όρια της φτώχειας.

Παραγωγοί και πάροχοι Ηλεκτρικής Ενέργειας προστατεύονται ασύστολα, χωρίς αιδώ από Κυβερνήσεις υπαλλήλους των μεγάλων Διεθνών συμφερόντων, εις βάρος των απλών καταναλωτών.

Η Κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ μοιράζει επιδόματα για την κάλυψη δήθεν του ενεργειακού κόστους, τα οποία από την πίσω πόρτα οδηγούνται στις τσέπες ΠΑΡΟΧΩΝ και ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Πολλές Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις αποφάσισαν την ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των εργοστασίων παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ούτως ώστε να έχουν την ευχέρεια άσκησης μιάς διαφορετικής πολιτικής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίστηκαν.

Ο πιο εμμονικός ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ επιμένει στην ιδιοτικοποίηση της ΔΕΗ, προστατεύει τους παρόχους και τους εκμεταλλευτές της κρίσης, εις βάρος του Κοινωνικού Συνόλου.

Οι ΠΑΤΡΟΝΕΣ του, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ, προχώρησαν στην Εθνικοποίηση παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοί είναι που έστησαν και οργάνωσαν την απόλυτη εξάρτηση της ΕΥΡΩΠΗΣ από τα ορυκτά καύσιμα της ΡΩΣΙΑΣ, κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο και εκτόξευσαν τις δικές τους παραγωγικές δυνατότητες και εκμεταλλεύτηκαν αισχρά, τις παραγόμενες υπεραξίες σε όλες τις ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και όχι μόνο.

Με αυτά που εκείνα τα χρόνια από θησαύρισαν, κλείνουν συμφωνίες τώρα με τις χώρες του Κόλπου για ING και άλλα καύσιμα. ΠΡΩΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Στα χρόνια των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από το φόβο μη τυχόν και χάσουμε τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΕΕ, δεχθήκαμε όλες τις παράλογες απαιτήσεις των ΓΕΡΜΑΝΩΝ, παραχωρήσαμε στο όνομα των δήθεν των ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ και την ΗΛΙΘΙΑ άποψη να μοιάσουμε στους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, όλους τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Τηλέφωνα, ηλεκτρισμό, Δημόσια περιουσία, όλα τα Δημόσια Αγαθά.

Τι απομένει και ποιά εργαλεία έχει στα χέρια της μια Κυβέρνηση, για την άσκηση πράγματι ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ προς όφελος των πολιτών της;

Στόχος των ΓΕΡΜΑΝΩΝ δεν ήταν η διάσωση της χώρας (αυτό πια σαν ανέκδοτο ακούγεται), αλλά η οικονομική της υποδούλωση.

Μετά από τα τόσα και τόσα που συνέβησαν, μετά τον ΓΟΛΓΟΘΑ που μας ανάγκασαν να ανέβουμε, το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ αντί να μειώνεται αυξάνεται.

Το κόστος του «καλαθιού της νοικοκυράς» τραβά την δική του ανηφόρα, η ανημπόρια αντιμετώπισης του κόστους, οδηγεί στη λύση του μισογεμάτου καλαθιού και στην στέρηση βασικών αγαθών.

Όταν στο «στον βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», δεν χρειάζεται καμιά επεξήγηση,  ποιοι είναι τα βουβάλια και ποιοι είναι τα βατράχια.

Στον πόλεμο για την δημιουργία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, τα θύματα είναι ο απλός κόσμος όπου ΓΗΣ.

Ο πραγματικός στόχος του πολέμου δια αντιπροσώπων, μέχρι στιγμής, δεν είναι «οι εδαφικές διεκδικήσεις», αλλά πιο οικονομικό σύστημα θα επικρατήσει, είναι από την μια μεριά, η προσπάθεια κατάργησης της «μονοκρατορίας του δολαρίου, της Αμερικής» και από την άλλη η δημιουργία ενός «διπολικού η πολυπολικού» Οικονομικού  συστήματος.

Η ΕΥΡΩΠΗ σύρθηκε σε αυτόν τον πόλεμο, σαν κομπάρσος και παλιάτσος και δεν έστησε το Ηθικό της ανάστημα για την  αποτροπή των εξελίξεων.

Αντί να επιλέξει τον ρόλο του προστάτη της ΕΙΡΗΝΗΣ και του διαμεσολαβητή Ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, έγινε μέρος του προβλήματος και οι κάτοικοι της «θα σβύνουν τα φώτα και θα ανάβουν ξυλόσομπες» πληρώνοντας το κόστος των επιλογών των άβουλων και μικρών Ευρωπαίων Πολιτικών.

Το μέλλον της ΕΥΡΩΠΗΣ ήταν που ήταν δυσοίωνο, τώρα έχει γίνει σκοτεινό, οι πολιτικές εξελίξεις στις Ευρωπαϊκές χώρες δεν δείχνουν τίποτα άλλο, παρά μόνο αμφισβήτηση και άρνηση για τις δυνατότητες της.

Δεν φταίει ο ΠΟΥΤΙΝ και ο Πόλεμος, για το γεγονός ότι οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έπαψαν να την εμπιστεύονται, οι πολιτικές που ασκήθηκαν, είναι υπεύθυνες και όλοι οι ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΥΡΟΙ που την διοικούν.

Στόχος τους ήταν η με διάφορες μεθόδους, η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και η διαμόρφωση τους σε ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ της αρεσκείας τους.

Η μή κατάκτηση του στόχου, τους αναγκάζει να πάρουν στα χέρια το όπλο του ΦΟΒΟΥ, το όπλο του Θανάτου, της ανέχειας, των καταστροφών.

Στρουθοκαμηλίζουν και αναρωτιούνται δήθεν, γιατί οι πολίτες εκλογικά επιλέγουν ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, είναι η πιο ήπια αντίδραση που θα ζήσουμε τα χειρότερα έρχονται.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 26/9/2022

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα