Στον RV οι μαθητές της Ρόδου και η εκπαιδευτικός που δημιούργησαν μια καινοτόμο εφαρμογή για την εύρεση θέσεων στάθμευσης (ΗΧ)

«Wanna park» Μια εφαρμογή που μπορεί να κάνει πιο εύκολη την ζωή των οδηγών στο νησί της Ρόδου

Μια εφαρμογή που μπορεί να κάνει πιο εύκολη την ζωή των οδηγών στο νησί της Ρόδου (τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών) δημιούργησε ομάδα μαθητών της Ρόδου.

Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση για τη στάθμευση που έφτιαξε ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», που σχεδίασε μια εύκολη εφαρμογή προκειμένου οι οδηγοί του νησιού να βρίσκουν εύκολα με το κινητό τους τις κενές θέσεις στάθμευσης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές δημιούργησαν την εικονική εταιρεία με τίτλο «Wanna park».

Αξιοποιώντας την τεχνολογία «Lora», σχεδίασαν μια εφαρμογή με την οποία αισθητήρες που τοποθετούνται στους χώρους στάθμευσης που επέλεξαν, ανιχνεύουν την απουσία και την παρουσία οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και δίνουν την πληροφορία στον χρήστη μέσω ενός smartphone.

Μάλιστα, την εν λόγω εφαρμογή πρόκειται να αξιοποιήσει η εταιρεία «Fast Car Park» που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας». Έτσι, οι πελάτες της εταιρείας του αεροδρομίου, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν εάν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης και σε ποιο σημείο.

Για την ιδέα, τη δημιουργία της εφαρμογής και την εταιρεία, η υπεύθυνη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, εκπαιδευτικός Σταυρούλα Αρνιθενού, επεσήμανε σε δηλώσεις της στον RealVoice στην εκπομπή “Ανοιχτή Γραμμή” και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Κουλούμπρη τα εξής:

«Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας προετοιμάζει νέους που θα ήθελαν μελλοντικά να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας νεοφυείς επιχειρήσεις ή βρίσκοντας μία θέση εργασίας σε αυτές.  Στόχος του Ομίλου είναι η ενίσχυση ικανοτήτων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές την κοινωνική ευθύνη τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον”

“Τα παιδιά κάθε χρόνο εντυπωσιάζονται με την προοπτική υλοποίησης της ιδέας τους” επισημαίνει στον RealVoice η κ. Αρνιθενού προσθέτοντας ότι “έπειτα από πολλές ώρες ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, περνάνε από τη θεωρία σε κάτι πιο πρακτικό και αυτό το πέρασμα τα ενθουσιάζει, γιατί κάτι από τη σφαίρα του μυαλού τους παίρνει σάρκα και οστά”

Οι μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» έχουν φτιάξει τα πάντα μόνοι τους Oι μαθητές δημιούργησαν την εικονική εταιρεία με τίτλο «Wanna park».

Όπως τόνισαν μιλώντας στον RealVoice οι μαθητές από τα εκπαιδευτήρια  «Ροδίων Παιδεία»,  η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς της Ρόδου μια γρήγορη και εύκολη λύση στην εύρεση θέσης στάθμευσης με τη χρήση ενός smartphone.

Η εταιρία θα έχει την πολύτιμη αρωγή του χώρου στάθμευσης «Fast Car Park» του «Αεροδρομίου Διαγόρας Ρόδου», που θα αξιοποιήσει την ιδέα και θα την εφαρμόσει για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας. Η εταιρία είναι B2B, που σημαίνει πως απευθύνεται σε άλλες εταιρίες.

Κάθε χρόνο ο Όμιλος προσπαθεί να συλλάβει μία ιδέα πρωτοποριακή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου και να λύνει κάποιο πρόβλημά τους. Φέτος, μετά τη διαδικασία «brainstorming» βρέθηκε μία καινοτόμος ιδέα.

Η νέα εφαρμογή «Wanna Park» κατασκευάζει ενεργειακά αυτόνομους σένσορες, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια.

«Όραμά της είναι να μπορέσει να αναπτύξει την ιδέα μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, γιατί η τεχνολογία που χρησιμοποιεί, για να κατασκευάσει τους σένσορές μας, είναι μοναδική και δεν έχει δημιουργηθεί ξανά αντίστοιχη τεχνολογία στην Ελλάδα» τονίζει η κ. Αρνιθενού και προσθέτει:

«Οι αισθητήρες διαθέτουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, επειδή μπορούν να γίνουν διάφορες δοκιμές συντήρησης εξ αποστάσεως. Η ενσωματωμένη τεχνολογία “Lora” των αισθητήρων κρυπτογραφεί όλες τις επικοινωνίες, ενισχύοντας την άμυνά τους απέναντι στους χάκερ. Κάθε αισθητήρας είναι ικανός να διαχειρίζεται εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Ο στόχος της εταιρείας Wanna Park, είναι

– Να επεκταθεί σε νέες εταιρίες πάρκινγκ.

– Να κάνει pivot στο business plan μας και να προσθέσει πληρωμή με πιστωτική κάρτα ανά θέση πάρκινγκ.

– Να διαθέσει μέρος των εσόδων σε μία Φιλανθρωπική Οργάνωση στη Ρόδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα