Στον Πανορμίτη Σύμης την Κυριακή τα μέλη του AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St’ Nicholas» για τα εγκαίνια του Πρόναου της Ιεράς Μονής (audio)

Ο Πρόναος ολοκληρώθηκε με δωρεά του Chapter, στο πλαίσιο της πολυσχιδούς κοινωνικής προσφοράς του

Στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη Σύμης θα βρίσκεται την Κυριακή 26 Μαρτίου πολυπληθής αντιπροσωπεία του AHEPA Maritime Chapter HJ-45 «St’ Nicholas» για τα εγκαίνια του Πρόναου της Ιεράς Μονής, ο οποίος κατασκευάστηκε με δωρεά του Chapter, στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής κοινωνικής προσφοράς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο χρόνια από την ίδρυσή του, ο Ναυτιλιακός βραχίονας της AHEPA εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο παγκοσμίως τόσο σε αριθμό μελών που έφθασαν τα 370 όσο και σε φιλανθρωπικό έργο και τον Δεκέμβριο του 2022, βραβεύτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ως Chapter of the Year.

Tα μέλη του Ναυτιλιακού βραχίονα της AHEPA,  του Maritime Chapter Hj-45 «St’ Nicholas», τον Απρίλιο του 2022 είχαν επισκεφθεί και πάλι τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Ρόδο και τη Σύμη, για την διεξαγωγή των εργασιών της Ολομέλειας του Chapter, όπου έγινε η αξιολόγηση των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και ο προγραμματισμός για τις επόμενες δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Τα μέλη της AHEPA επισκέφθηκαν τότε την Ιερά Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη, έναν από τους πιο σημαντικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του Maritime Chapter, Δημήτρης Ματθαίου, παρέδωσε στον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό, μεγάλο χρηματικό ποσό,  προσφορά του ιδίου και των μελών του Chapter, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ιωάννη Τσαντούλη, Ιωάννη Χουρδάκη Ιωάννη, Κωνσταντίνου Δρούγου, Ανδρέα Τζίμα Ανδρέα και Μιχάλη Λεουτσάκου, για την ολοκλήρωση της κατασκευής Πρόναου εντός της μονής.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων πολλαπλής κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς που το Maritime Chapter HJ-45 «St’ Nicholas» επιτελεί ανελλιπώς από τη συγκρότησή του υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας οικογένειας της AHEPA. Ως αντίδωρο αγάπης ο Πρόεδρος, Δημήτριος Ματθαίου, παρέλαβε από τον Ηγούμενο την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ταξιάρχη.

Η μεγαλοπρεπής λειτουργία της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, θα ξεκινήσει στις 07:30 και θα πραγματοποιηθεί στον Ναό που δώρισε το Chapter στην ιερά Μονή, παρουσία επισήμων. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσουν τα επίσημα εγκαίνια του Ναού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου.

Ο Πρόεδρος του Maritime Chapter, Δημήτρης Ματθαίου, μίλησε στον Real Voice99,5 και τον Μερκούριο Αρφαρά.

Ακούστε τον εδώ:

Ο Πρόεδρος του Maritime Chapter, Δημήτρης Ματθαίου

Από την σημερινή επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη

Ο Πρόναος της Ιεράς Μονής Πανορμίτη Σύμης, όπως διαμορφώθηκε με την δωρεά του Chapter

Από την περυσινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη Σύμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα