Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης, για την 78η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σύμης, για την 78η επέτειο της 8ης Μαΐου 1945, βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη.

Η κα Φτακλάκη παρέστη στη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσoστόμου Β’ και στην ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας. Στη συνέχεια παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των τμημάτων Εθνοφυλακής της νήσου.

Η υποψήφια Βουλευτής μετά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων και την παρέλαση, δήλωσε:

«Tην κορυφαία στιγμή της 78ης επετείου λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμάμε σήμερα στην «αρχόντισσα» Σύμη. Η 8η Μαΐου 1945, ημέρα κατά την οποία υπεγράφη στο κτήριο Καψοπουλου το πρωτόκολλο παράδοσης των Γερμανών στους Συμμάχους.

Η Σύμη είναι τόπος που έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, καθώς τα κλιμάκια των πατριωτών, ο Ιερός Λόχος και οι συμμαχικές δυνάμεις έγραψαν ιστορία και την απαρχή της διαδικασίας για την επανένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα στις 7 Μαρτίου του 1948.

Οι αγώνες και οι θυσίες των Δωδεκανησίων Ηρώων αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης και εξακολουθούν να μας καθοδηγούν στην αδιαπραγμάτευτη προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας» τόνισε η κα Φτακλάκη.

Σημειώνεται ότι κα Φτακλάκη είχε παραβρεθεί νωρίτερα και στην τελετή στο Πνευματικό Κέντρο όπου ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ενώπιον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ανακήρυξε Επίτιμους Δημότες Σύμης τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο και την Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου, για τη διαχρονική προσφορά τους στη Σύμη.

Η κα Φτακλάκη έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Σύμης και από τους επίσημους εκπροσώπους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες για θέματα «νησιωτικότητας», για δυσκολίες και ζητήματα προτεραιότητας αλλά και για βασικές ανάγκες του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα