Στις 11 η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Ευαγγελισμό τα Θεοφάνεια

Με την παρουσία των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών και την συμμετοχή χιλιάδων πιστών θα εορτασθούν και φέτος τα άγια Θεοφάνεια στην Μητρόπολη Ρόδου, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά την Εορτήν των Θεοφανείων (Παρασκευή 6 Ἰανουαρίου 2023), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου ιερουργεί εν τω Καθεδρικώ Ιερώ Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ένθα προσέρχεται περί την 8ην πρωϊνήν.

Ο Μέγας Αγιασμός εντός του Ιερού Ναού άρχεται περί τις 10.15 π.μ. Περί τις 11.00 ώραν προπορευομένων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των ιερών Εξαπτερύγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των Ιεροψαλτών και του Ιερού Κλήρου της πόλεως, ακολουθούντος δε του ευσεβούς Λαού μετά των Αρχών και των λοιπών επισήμων, η Αυτού Σεβασμιότης κατευθύνεται εν
Λιτανεία εις τον προκαθορισμένον προβλήτα, οπόθεν μετά την γενομένην δέησιν, ρίπτει τον Σίμιον Σταυρόν εις τα ύδατα προς καθαγιασμόν. Άγημα της 95 ΑΔΣΕ θα αποδώση τας κεκανονισμένας τιμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα