Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου

Το εμβληματικό Εθνικό Θέατρο Ρόδου είναι το πρώτο έργο που δημοπρατείται τη νέα χρονιά και θα ξαναδώσει ζωή στο ιστορικό κτίριο

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έρχεται την προσεχή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η έγκριση για τη δημοπράτηση του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου Ρόδου!

της Νατάσας Παμπρή

Άλλωστε το είχε προαναγγείλει προ διημέρου από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνοντας μάλιστα ότι το 2023 μπαίνει με το δεξί και το πρώτο έργο για τη νέα χρονιά που θα δημοπρατηθεί θα είναι το Εθνικό Θέατρο, μετά “το πράσινο φως” από την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τις Υπηρεσίες του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η δημοπράτηση του έργου θα ξαναδώσει ζωή στο εμβληματικό, ιστορικό κτίριο, ένα έργο που για τον τόπο μας ήταν όνειρο δεκαετιών!

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑΙ είναι προγραμματισμένη στη 1 το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την “Έγκριση όρων δημοπράτησης ορισμού πιστοποιημένου χρήστη (χειριστή) μετά εξουσιοδότησης αυτού και ορισμού μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού του έργου: Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου”.

Φανερά ικανοποιημένος για την εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σήμερα έγραψε το εξής σχόλιο στα social media:

Την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, η συνεδρίαση για την δημοπράτηση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου. Είπαμε, με το δεξί.
ΥΓ: Διασκεδάζουμε με τη στενοχώρια των “ευαίσθητων της δημοκρατίας των ερειπίων” και τους υποσχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες στενοχώριες στο μέλλον.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ρόδου, φορέας χρηματοδότησης το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού, φορέας υλοποίησης του έργου αλλά και μέρους της χρηματοδότησης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το έργο: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» συνολικού αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 17.235.000 €, χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000 € από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000 € από τον Δήμο Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εξαγγέλθηκε τον Νοέμβριο του 2021, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε τη Ρόδο μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και όπως έχει ξαναγράψει ο ιστότοπος μας με εκτενή άρθρα και ρεπορτάζ, αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και την εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κλπ) για την πλήρη αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως Κέντρο Πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό, με αίθουσες θεάτρου (λυρικού και πρόζας), χορού και μουσικής, αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, χώρους πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής κατά τις εγκεκριμένες οριστικές μελέτες.

Στις 18/5/2022 υπεγράφη στο Υπουργείο Πολιτισμού η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα