Στην κορυφή τα Δωδεκάνησα – Στην 1η θέση η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ,  στις κατανομές του νέου LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (audio)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ. 6539/16-11-2023) η έγκριση των προγραμμάτων LEADER από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2023-2027. Πρώτη σε κατανομή η Δωδεκάνησος, μεταξύ 50 τοπικών προγραμμάτων όλης της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ. 6539/16-11-2023) η Υπουργική Απόφαση 2097/10-11-2023 με την οποία εγκρίνονται οι τοπικές στρατηγικές σε 50 περιοχές της Ελλάδας. Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝΔΩ) ΑΕ εγκρίθηκε και κατανέμονται στην περιοχή μας 6.200.000€ – το υψηλότερο ποσό σε όλη την Ελλάδα – στο πλαίσιο του νέου LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, της προγραμματικής περιόδου 2023 – 2027.

Η διοίκηση και το προσωπικό της ΑΝΔΩ ευχαριστούν τους δεκάδες φορείς όλων των νησιών του νομού που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και στην κατάρτιση της τοπικής στρατηγικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Επίσης τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος: την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Εμπορικό, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την ΕΑΣΔ, τους Συλλόγους: ΑΜΕΑ, Προστασίας Περιβάλλοντος και τον Σύλλογο Αλιέων Καλύμνου.

Ευχαριστίες πρέπει να απευθύνουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, που επιβραβεύουν τη σταθερή, διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας μας σε μια δύσκολη συγκυρία, σε συνέχεια της οικολογικής καταστροφής από την πυρκαγιά του Ιουλίου.

Εντός των επόμενων μηνών, αναμένεται η έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων εφαρμογής του νέου προγράμματος ώστε να προετοιμαστούμε για την προκήρυξη προς τους υποψήφιους δικαιούχους μετά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Άμεσα αναμένουμε και τα αποτελέσματα του προγράμματος LEADER Αλιείας για την επόμενη περίοδο 2023-2027.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Φραγκάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα