Στην Ελλάδα το πιο αργό σταθερό Ιντερνετ της Ε.Ε.

Ο δείκτης ποιότητας ψηφιακής ζωής υποχώρησε μία θέση συγκριτικά με πέρυσι

Κατ’ αρχάς με βάση την έκθεση της Surfshark η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση μεταξύ 117 χωρών, υποχωρώντας κατά μία θέση από το 2021. Τούτο σχετίζεται με το γεγονός ότι από τους πέντε πυλώνες κριτηρίων που αξιολογεί η Surfshark, η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της μόνο σε αυτόν που σχετίζεται με την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Οι επιδόσεις της χώρας στους επιμέρους πυλώνες είναι οι ακόλουθες:

– Οικονομική ευχέρεια πληρωμής των υπηρεσιών Διαδικτύου, που μετράει στην ουσία κατά πόσον είναι φθηνές για τα δεδομένα της χώρας και του εισοδήματος των πολιτών οι σχετικές χρεώσεις. Πρόκειται για την «αχίλλειο πτέρνα» της χώρας σε ό,τι αφορά την ποιότητα ψηφιακής ζωής, καθώς εκεί είναι που σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις και κατατάσσεται 67η από 61η πέρυσι. Κι αυτό διότι φέτος για την αγορά 1 GB δεδομένων κινητής θα πρέπει οι χρήστες στην Ελλάδα να εργάζονται περισσότερο σε σύγκριση με πέρυσι κατά 6 δευτερόλεπτα. Υψηλές είναι και οι χρεώσεις της σταθερής σύνδεσης Ιντερνετ. Για να πληρώσουν τη φθηνότερη σύνδεση οι Ελληνες πρέπει να εργάζονται τρεις ώρες και 46 λεπτά κάθε μήνα, 12 φορές περισσότερο απ’ όσο πληρώνουν τα νοικοκυριά στο Ισραήλ, εκεί όπου για να πληρώσεις το πιο φθηνό Ιντερνετ αρκεί η εργασία 19 λεπτών τον μήνα.

Βελτίωσε τη θέση της μόνο στον δείκτη που σχετίζεται με την ψηφιακή διακυβέρνηση.

– Ποιότητα Ιντερνετ που μετράει κυρίως την ταχύτητα: Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 55η θέση μεταξύ των 117 χωρών, με τις χαμηλές επιδόσεις να αφορούν κυρίως τις ταχύτητες στις συνδέσεις του σταθερού Ιντερνετ. Σε ό,τι αφορά την ταχύτητα του Ιντερνετ κινητής τηλεφωνίας, η Ελλάδα καταλαμβάνει πολύ υψηλότερη θέση, την 20ή, με την ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 97,5 Mbps/δευτερόλεπτο. Αντιθέτως, οι ταχύτητες στο Ιντερνετ που έχουμε στο σπίτι είναι κατά μέσον όρο 40,4 Mbps/δευτερόλεπτο, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 84η θέση. Σύμφωνα με τη Surfshark, οι ταχύτητες του σταθερού Ιντερνετ στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες κατά δύο φορές σε σύγκριση με αυτές της Βουλγαρίας, ενώ του Ιντερνετ κινητής 36% χαμηλότερες.

– Ασφάλεια Διαδικτύου: Η Ελλάδα διατηρεί την 1η θέση, όπως και στην περυσινή κατάταξη, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους χρήστες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά και για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

– Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 55η θέση από την 59η θέση πέρυσι, με τη βελτίωση να οφείλεται στην ετοιμότητα που έχουν το Δημόσιο και οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνης. Ως προς αυτό το επιμέρους κριτήριο, η Ελλάδα ανέβηκε δέκα θέσεις και κατατάσσεται στην 48η θέση από την 58η στην περυσινή έκθεση.

Την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη καταλαμβάνει στη φετινή έκθεση το Ισραήλ, «εκθρονίζοντας» τη Δανία, η οποία υποχώρησε στη 2η θέση. Στην 3η θέση βρίσκεται η Γερμανία και ακολουθούν η Γαλλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία, η Μεγάλη Βρετανία, με την Κορέα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Από την άλλη, στις τελευταίες πέντε θέσεις βρίσκονται το Κονγκό, η Υεμένη, η Αιθιοπία, η Μοζαμβίκη και το Καμερούν.
Πηγή:kathimerini.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα