Στην Εισαγγελία προσέφυγε η αντιπολίτευση του Δ.Σ. Χάλκης για τη διακοπή της γραμμής Καμείρου Σκάλας-Χάλκης

Στην Εισαγγελία προσέφυγε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκης για τη διακοπή της γραμμής Καμείρου Σκάλας-Χάλκης, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο επικεφαλής της παράταξης Μιχάλης Σταματιάδης.

Ο κ. Σταματιάδης μιλώντας στον Τέρη Χατζηιωάννου και τη Νατάσα Παμπρή επισήμανε ότι ” η διακοπή της εν λόγω συγκοινωνιακής γραμμής, έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων της Χάλκης, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει, καθώς και τον φόβο των αναπάντεχων σοβαρών ιατρικών προβλημάτων που χρειάζονται άμεση μετακίνηση προς την Ρόδο, όπως συνέβη ήδη σε δύο σοβαρές περιπτώσεις, η μία εκ των οποίων ως γνωστόν, είχε δυστυχώς δυσάρεστο τέλος”.

Σε επιστολή του ο κ. Σταματιάδης αναφέρει αναλυτικά:

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η επιδοτούμενη συγκοινωνιακή γραμμή Καμείρου Σκάλας – Χάλκης, διακόπηκε αδικαιολόγητα και αυθαίρετα, χωρίς καμία δημόσια ειδοποίηση από τους αρμόδιους, στις 15/2/2023, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Χάλκης, τόσο στον τομέα της καθημερινής τους ζωής, όσο και στην αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αποστείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και στο Δήμαρχο Χάλκης, ζητώντας να δραστηριοποιηθούν τάχιστα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει αμέσως η απαραίτητη αυτή συγκοινωνιακή γραμμή.

Επί των επιστολών μας, καθώς και των αναρτήσεων μας στο διαδίκτυο και στον τύπο, δεν υπήρξε καμία απάντηση, καθώς και καμιά ενέργεια διόρθωσης του αδικαιολόγητου και αυθαίρετου αυτού γεγονότος, από τους αρμόδιους.

Η διακοπή της εν λόγω συγκοινωνιακής γραμμής, έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των κατοίκων της Χάλκης, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει, καθώς και τον φόβο των αναπάντεχων σοβαρών ιατρικών προβλημάτων που χρειάζονται άμεση μετακίνηση προς την Ρόδο, όπως συνέβη ήδη σε δύο σοβαρές περιπτώσεις, η μία εκ των οποίων ως γνωστόν, είχε δυστυχώς δυσάρεστο τέλος.

Από την μελέτη της σύμβασης της προαναφερόμενης συγκοινωνιακής γραμμής, η οποία σημειωτέον είναι δημοσιευμένη σύμφωνα με το νόμο στο “διαύγεια” και την οποία παραθέτουμε αυτούσια ακολούθως, διαπιστώσαμε ότι σε καμία παράγραφό της, δεν δίνεται το δικαίωμα στον δικαιούχο της γραμμής, να διακόψει με δική του πρωτοβουλία την λειτουργία της γραμμής, καθ´ όλο το προβλεπόμενο από την σύμβαση διάστημα, προβλέποντας μάλιστα τρόπους αντικατάστασης του πλοίου, πάντα υπό την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μετά την πλήρη σιγή και αδιαφορία που διαπιστώσαμε, τόσο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και από τον Δήμαρχο Χάλκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαμε απευθύνει την προηγούμενη επιστολή μας προς τις προαναφερόμενες αρχές, αναγκαστήκαμε να αναφέρουμε σήμερα το σοβαρό αυτό γεγονός στην κυρία Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της για την επίλυση του προβλήματος, καθώς και την διερεύνηση των νομίμων ποινικών, διοικητικών ή άλλων ευθυνών, όπου και εάν αυτές προκύπτουν.

Παραθέτουμε ακολούθως αυτούσια τα κείμενα της αναφοράς μας στην κυρία Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, και της σύμβασης της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ´´Σεμπέκο 2´´ με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και άλλα συναφή έγγραφα και στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα