Στην Αστυπάλαια ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη 2 Ιουνίου

Την Αστυπάλαια θα επισκεφθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εγκαινιάσει τη νέα φάση των ηλεκτρικών δημοτικών συγκοινωνιών, με τα μικρά ηλεκτρικά van στο πλαίσιο του πρωτοποριακού περιβαλλοντικού προγράμματος που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και θα μετατρέψει το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου σε «πράσινο», χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακή ενεργεία.

Της Νατάσας Παμπρή

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού προανήγγειλε μιλώντας στον Real Voice και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” ο Δήμαρχος του νησιού, Νίκος Κομηνέας, ο οποίος και θα υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό. Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσουν στην Αστυπάλαια μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen όπου θα παρουσιασθεί και το νέο βανάκι της εταιρίας. “Θα παρουσιασθεί η νέα δημόσια συγκοινωνία μέσω ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κομηνέας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πρόγραμμα που εκτελείται σε συνεργασία με τη Volkswagen περιλαμβάνεται η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών αυτοκίνητων από όλους τους δημόσιους φορείς και τις συγκοινωνίες του νησιού, ενώ παράλληλα, δίνονται πολύ υψηλά κίνητρα για να αποκτήσουν οι κάτοικοι του νησιού ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιούν με λογικό κόστος και οι τουρίστες. Τέλος, σε ορίζοντα πενταετίας θα αντικατασταθούν οι πετρελαιογεννήτριες και το ηλεκτρικό ρεύμα θα παράγεται από ανεμογεννήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα