Στη Σύμη η Μίκα Ιατρίδη για τους εορτασμούς της 78ης Επετείου Απελευθέρωσης

Στους εορτασμούς της 78ης επετείου από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παραδόσεως των Στρατευμάτων Κατοχής Δωδεκανήσου, Κρήτης και Νοτιοανατολικής Μεσογείου στους Συμμάχους, παρευρέθηκε η υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη.

Φέτος οι εορτασμοί τελέστηκαν με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, γεγονός που αποδεικνύει τη μέγιστη σημασία και τον βαρύνοντα ρόλο που έχει η περιοχή μας για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ανακήρυξη των δυο ανδρών ως επιτίμων δημοτών, όπως, αντίστοιχα, και της στενής συνεργάτιδας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κας Σάκης Κυπραίου, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Με το πέρας των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και άρτια διοργάνωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, η υπ. βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και φίλους καθώς και με επιχειρηματίες. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η τουριστική περίοδος που και για φέτος προβλέπεται εξαιρετική αλλά και τα θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες που βιώνουμε ως νησιωτική περιοχή και τα οποία η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Στη συνέχεια της επίσκεψης της Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Σύμη, καθοριστικής σημασίας και πρωτεργάτρια δύναμη στον απελευθερωτικό αγώνα της Δωδεκανήσου, μας εμπνέει σήμερα πιο πολύ από ποτέ!

Οι Συμιακοί αγωνιστές, μαζί με όλους τους Δωδεκανήσιους, με αγάπη για την πατρίδα τους και με άσβεστο τον πόθο για ελευθερία, πάλεψαν για τα ιδανικά και ιερά τους, με αυταπάρνηση, πίστη και γενναιότητα.

Είμαι περήφανη και πολύ συγκινημένη γιατί είδα στα μάτια των μαθητών της Σύμης που πήραν μέρος στην παρέλαση, το πάθος που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, να μετουσιώνεται σε ελπίδα και υπόσχεση πως αυτή η γενιά δεν θα ξεχάσει το ένδοξο παρελθόν της και θα χτίσει σε στέρεες βάσεις ένα καλύτερο μέλλον!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα