Στη Σύμη για την επέτειο λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος – Τιμήθηκαν Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Φλώρος και Σ. Κυπραίου

Παρόντος του Περιφερειάρχη, ανακηρύχθηκαν από το Δήμο Σύμης, Επίτιμοι Δημότες Σύμης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού για τη διαχρονική προσφορά τους στο νησί

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 στο νησί της Σύμης, παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Τη σημερινή 78η επέτειο λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου, με την παράδοσή της από τους Γερμανούς στις συμμαχικές δυνάμεις, που εορτάσθηκε στο νησί με τη δέουσα λαμπρότητα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων/νος Φλώρος.

Ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου και παρακολούθησε την παρέλαση  που πλαισίωσαν τον εορτασμό.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε ότι:

«Η σημερινή επέτειος της 8ης Μαΐου 1945, αποτελεί ορόσημο, στην ιστορία της Δωδεκανήσου, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η άνευ όρων παράδοση της Δωδεκανήσου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στις δυνάμεις των Συμμάχων, σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να ζήσει και να γιορτάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα αυτή τη μεγάλη μέρα».

Νωρίτερα, στο Πνευματικό Κέντρο, ανακηρύχθηκαν από το Δήμο Σύμης, παρόντος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ως Επίτιμοι Δημότες Σύμης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Σάκη Κυπραίου, για τη διαχρονική προσφορά τους στη Σύμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα