Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του 49χρονου που πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου, τον έδιωξαν με “κρύωμα” και πέθανε λίγη ώρα αργότερα από έμφραγμα

Η χήρα του 49χρονου έχει προσφύγει με αγωγή κατά του Νοσοκομείου της Ρόδου

Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση θανάτου του 49χρονου στη Ρόδο που οι γιατροί τον έδιωξαν από τα επείγοντα του νοσοκομείου με “κρύωμα” και πέθανε λίγη ώρα αργότερα από έμφραγμα, τον Μάιο του 2021.

Μάλιστα ο άτυχος άνδρας το έμφραγμα το υπέστη την ώρα που βρισκόταν σε φαρμακείο όπου σταμάτησε να πάρει φάρμακα για το “κρύωμα” που του υπέδειξαν. 

Η οικογένεια του θανόντος και συγκεκριμένα η 41χρονη σύζυγός του έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Νοσοκομείου της Ρόδου καταθέτοντας αγωγή με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το τρίχρονο παιδί της, από τον θάνατο του άτυχου 49χρονου.

Στην ίδια αγωγή, εκτός των χρημάτων για ψυχική οδύνη, ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλει στην 41χρονη εφάπαξ το ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί, ανερχόμενη στο ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Η αγωγή κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου  και προσδιορίστηκε η εκδίκασή της για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Τον έδιωξαν από τα επείγοντα νοσοκομείου με “κρύωμα”: Το χρονικό

Όπως αναφέρεται στην αγωγή όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr ο 49χρονος ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη 41χρονη και έχουν και ένα παιδί ηλικίας σήμερα τριών ετών, στις 20 Μαΐου 2021 στις 9.15 το βράδυ αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος, και διαρκούσαν πλέον της μισής ώρας.

Καθώς ο 49χρονος φοβήθηκε για την κατάσταση της υγείας του και συγκεκριμένα φοβήθηκε για έμφραγμα, μετέβη, εσπευσμένα από το σπίτι του όπου ήταν, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου με σκοπό την εξέτασή του, και τη νοσηλεία του, εάν απαιτείτο.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, οι πόνοι που βίωνε ο 49χρονος ήταν εξαιρετικά έντονοι, αφού πέραν της δυσφορίας και της δυσκολίας στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία και ακώλυτα, εφόσον η κανονική βάδισή του διακοπτόταν από έντονους θωρακικούς πόνους, είχε δε καταληφθεί από αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, αντιλαμβανόμενος ο ίδιος την αναγκαιότητα να μεταβεί στο Νοσοκομείο για την περίθαλψή του.

Πράγματι ο 49χρονος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του πήγαν στο νοσοκομείο κι εκεί εξετάστηκε από γιατρό στα Επείγοντα όπου έλαβαν το ιστορικό του, του έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικός έλεγχος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο Νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό “κρύωμα”, για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων μόνο, και πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του ασθενή να επιστρέψουν στο σπίτι του περί ώρα 23.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας, παραλείποντας ωστόσο από έλλειψη επιμέλειας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να τους παραπέμψει εξαρχής σε ιατρό καρδιολόγο, όπως όφειλε να κάνει και όπως δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν επιβεβλημένο».

Το ζευγάρι έφυγε από το νοσοκομείο εφησυχασμένο ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και προτού πάνε σπίτι του, σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο τους είχε προτείνει για την ανακούφισή του από το «κρύωμα» κατά τη διάγνωση του, ο ανωτέρω ιατρός. Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 41χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο 49χρονος πήγε μέσα για το φάρμακο.

«Μέσα σε δέκα λεπτά, την 41χρονη την πλησίασε πελάτης του φαρμακείου για να τη ρωτήσει αν είναι μαζί με τον κύριο που μπήκε στο φαρμακείο και είχε καταρρεύσει. Έντρομη η 41χρονη μπήκε στο φαρμακείο, όπου είδε ότι ο σύζυγός της, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, υποφέροντας από μεγάλη δυσφορία, αφόρητους πόνους, ενοχλήσεις στο στήθος και τρομερό αίσθημα αδυναμίας, κατάσταση η οποία κυριολεκτικά την τρομοκράτησε γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι αν και είχαν εξέλθει του νοσοκομείου, με τη διαβεβαίωση του ανωτέρω ιατρού, πως δεν είναι κάτι σοβαρό, αντίθετα ήταν (δήθεν) ένα απλό «κρύωμα» και δεν συνέτρεχαν ούτε λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας αλλά (και κυρίως) νοσηλείας και παρακολούθησης, η κατάσταση της υγείας του συζύγου της επιδεινώθηκε σε σημείο κυριολεκτικά κατάρρευσής του, αφού σε ελάχιστα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του, παρά δε τις προσπάθειες του φαρμακοποιού να τον «επαναφέρει» με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο πλαίσιο παροχής πρώτων βοηθειών και πριν ακόμα έλθει το ΕΚΑΒ, και ενώ η 41χρονη είχε υποστεί κυριολεκτικά σοκ.

Τελικά, ο άτυχος 49χρονος εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο την 00.30 π.μ. της 21/5/2021».

Στην ίδια αγωγή, γίνεται αναφορά και στα αίτια θανάτου του 49χρονου, όπου σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Πηγή Ροδιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα