Στη Δασική Υπηρεσία οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου

Την Δασική Υπηρεσία επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου Μαρία Χατζηγιάννη και Τάσος Γιουρούκογλου.

Στη συνάντηση που είχαν με την διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας Καίτη Μπαλατσούκα , συζητήθηκαν τα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν για την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων, τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα που επείγει να υλοποιηθούν άμεσα.

Από την συζήτηση αναδείχθηκε ότι η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, δεν μας έτυχε έτσι απλά ή δεν μπορούσε να αποτραπεί, αλλά ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με συγκεκριμένους λόγους και αιτίες, οι οποίες εδράζονται στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση δύο υπηρεσιών που είναι και οι κόμβοι στην αντιμετώπιση αυτών των φυσικών καταστροφών, όπως είναι η Δασική Υπηρεσία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης για έργα πρόληψης στις δασικές περιοχές του νησιού που κατατέθηκε από την υπηρεσία, με την αιτιολογία ότι είχε πάρει ήδη σε προηγούμενο πρόγραμμα (antinero Ι), αποδεικνύει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στον σχεδιασμό πρόληψης και αντιπυρικής θωράκισης που αφήνει απροστάτευτο τον λαό και το περιβάλλον.

Η Δασική Υπηρεσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή για την εύρεση χρηματοδότησης μελετών και έργων για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις καμένες εκτάσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι καμένα πάνω από μία και δύο φορές. Παραμένει υποστελεχωμένη με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η κυβέρνηση οφείλουν να στελεχώσουν την υπηρεσία με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτήσουν όλα τα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά σχέδια δράσης στο νησί.

Οι αναθέσεις σε ιδιώτες και σε διάφορους «αναδόχους» έργων αποκατάστασης και πρόληψης με την αιτιολογία της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών, μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα «θωρακίζουν» και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και οι εκλεγμένοι της σύμβουλοι στην περιφέρεια συγκρούστηκαν με την πολιτική που εκφράζει η περιφερειακή αρχή για να βγάλει «λάδι» το σύστημα και την πολιτική της, που το υπηρετεί. Η περιφέρεια έχει τις ίδιες ευθύνες με την κυβέρνηση, όπως και οι άλλες δυνάμεις που δεν αμφισβητούν την πολιτική που μετράει ως κόστος ό,τι αφορά τις ανάγκες προστασίας του λαού.

Με την δική του οργάνωση, τον αγώνα , την διεκδίκηση θα μπορέσει ο λαός της Ρόδου και των άλλων νησιών να προτάξει τις δικές του ανάγκες, να προστατευτεί από πυρκαγιές και άλλες καταστροφές, ν’ ανατρέψει την πολιτική που προστατεύει τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών.

13/09/2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα