Στέφανος Δράκος στον RV : “Από αύριο σταθμεύουμε στην Ακαντιά και μεταφερόμαστε δωρεάν στη Μεσαιωνική πόλη με mini bus και εντός αυτής με ηλεκτροκίνητα”

Δωρεάν στάθμευση στην Ακαντιά και δωρεάν διαδρομές μεταφοράς στην Παλιά Πόλη

“Ξεκινά αύριο, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης εργαζομένων, επιχειρηματιών και επισκεπτών σε διαμορφωμένο χώρο στο λιμάνι της Ακαντιάς και η δωρεάν μεταφορά αυτών από και προς τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου” όπως έκανε γνωστό μιλώντας στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στη Δέσποινα Κουλούμπρη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος

 

Προγραμματική σύμβαση Δήμου Ρόδου και ΔΕΣ ΡΟΔΑ με την αρωγή του Λιμενικού Ταμείου.

 

 

Όπως επεσήμανε ο κ Δράκος “Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη τη δική μου συνεργασία ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, του Προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτριου Παρασκευά και των εργαζομένων και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλη Παπαοικονόμου, η παρεχόμενη υπηρεσία αναβαθμίζεται για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, ΑμΕΑ και ευπαθών ομάδων.

“Από αύριο σταθμεύουμε στην Ακαντιά και μεταφερόμαστε δωρεάν στη Μεσαιωνική πόλη με mini bus και εντός αυτής με ηλεκτροκίνητα.  Κάνω  έκκληση σε όλους Nα χρησιμοποιήσουν αυτό το μέτρο γιατί διαφορετικά δεν θα λυθεί το θέμα της στάθμευσης γύρω από την Μεσαιωνική πόλη και θα παραμείνει η ίδια εικόνα Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία Ας κάνουμε εμείς την αρχή Ας γίνουμε το καλό παράδειγμα για να ακολουθήσουν και άλλοι” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δράκος

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Τα δρομολόγια

Οι διαδρομές των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως περιγράφονται παρακάτω αναλυτικά προς ενημέρωση των πολιτών, ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 9η Μαΐου 2023 και διενεργούνται ανά είκοσι (20) λεπτά.

Καθημερινά ανα 20’ απο τις 7 το πρωί μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Η διαδρομή του mini bus που θα εκτελεί τη δωρεάν μεταφορά από το λιμάνι της Ακαντιάς έως και τη Μεσαιωνική πόλη, θα εκτελείται ανά 20’ από την 7η πρωινή έως και τη 1 μετά τα μεσάνυκτα και συγκεκριμένα: 07.00, 07.20, 07.40, 08.00, 08.20 και ακολούθως.

Η διαδρομή θα είναι κυκλική και θα έχει αφετηρία το χώρο στάθμευσης που διαμορφώθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Θα κινείται μέχρι την πλατεία Σύμης και θα επιστρέφει στο χώρο στάθμευσης.

Οι στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης θα είναι:

-Στο λιμάνι της Ακαντιάς (έμπροσθεν χώρου στάθμευσης),

-Στην είσοδο και απέναντι από τη Μεσαιωνική Τάφρο,

-Στην είσοδο κα απέναντι από τη Θαλασσινή Πύλη (Κολώνα) και

-Στην πλατεία Σύμης.

Οι διαδρομές των ηλεκτροκίνητων που θα εκτελούν δωρεάν μεταφορά εντός της Μεσαιωνικής πόλη, θα εκτελούνται ανά 20’ από την 7η πρωινή έως και τη 1 μετά τα μεσάνυκτα και συγκεκριμένα: 07.00, 07.20, 07.40, 08.00, 08.20, 08.40, 09.00 και ακολούθως. 

Οι διαδρομές, θα είναι οι κάτωθι:

Διαδρομή 1 (κυκλική)

Με αφετηρία την πλατεία Σύμης και μέσω της πλ. Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως, μέχρι την πύλη Ντ’ Αμπουάζ. Οδό Σωκράτους, πλατεία Ιπποκράτους αριστερά, οδός Ερμού, αριστερά προς την πλατεία Μουσείου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης.

Διαδρομή 2 (κυκλική)

Με αφετηρία στην πύλη Αγ. Αθανασίου, μέσω τον οδών Ιπποδάμου, Σωκράτους, δεξιά στην Πλάτωνος, διασχίζοντας τη Σοφοκλέους, δεξιά στην Ομήρου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης. Με την ολοκλήρωση μιας διαδρομής η επόμενη που θα ακολουθήσει, θα στρίψει από τη Σωκράτους στην Αγίου Φανουρίου και θα καταλήξει στην πύλη Αγ. Αθανασίου. Οι διαδρομές θα εναλλάσσονται.

Διαδρομή 3 (κυκλική)

Με αφετηρία την πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Εκάτωνος, Ειρήνης, Πυθαγόρα, Πλάτωνος, δεξιά στη Σωκράτους και διασχίζοντας την πλατεία Ιπποκράτους, ακολουθώντας την οδό Αριστοτέλους, δεξιά στη Θησέως και τερματισμό στην πύλη Ακαντιάς.

Στη διάθεσή των πολιτών, θα υπάρχει και ένα τέταρτο όχημα που θα σταθμεύει στην πλατεία Σύμης και θα εκτελεί δωρεάν έκτακτα δρομολόγια (επειγουσών αναγκών) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ. στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 6985113744.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και στο υπηρεσιακό τηλέφωνο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων 2241038077 (εσωτ.100).

Στη διάθεσή των πολιτών θα βρίσκονται επίσης ένα (1) ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου γκολφ, για ΑΜΕΑ με ειδική κατασκευή για τη μεταφορά αναπηρικού καροτσιού και επιβατών και ένα (1) ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου γκολφ, για έκτακτη ιατρική βοήθεια που να μπορεί να μεταφέρει 1+1 επιβάτη και ένα φορείο. Το όχημα θα χρησιμοποιείται μόνο από το ΕΚΑΒ όταν υπάρχει ανάγκη πρόσβασης σε σημεία που δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα