Σταύρος Τσούβαλης στον RV: Σε μπακαλόχαρτα και στο “μιλητό”, χωρίς υπογεγραμμένες συμβάσεις τα έργα επί δημαρχίας Α. Καμπουράκη σε σχολεία της Ρόδου (audio)

Μετά την ΔΕΥΑΡ και την αποκομιδή των απορριμμάτων, ένα ακόμη κεφάλαιο ανοίγει για τον Δήμο της Ρόδου, ενδεικτικό του τρόπου που γινόταν η οικονομική διαχείριση επί ημερών δημαρχίας του Αντώνη Καμπουράκη.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για δεκάδες, μικρές εργολαβίες, για έργα αποκατάστασης και συντήρησης σχολικών μονάδων, που ουδέποτε πληρώθηκαν και ούτε μπορούν να πληρωθούν, αφού έγιναν με προφορικές αναθέσεις από τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν προϋπολογισμοί, ούτε έγιναν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες ελέγχου της ορθής εκτέλεσης των έργων αυτών και παραλαβής τους, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σταύρος Τσούβαλης μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη.

Της Νατάσας Παμπρή

Για την απαίτηση των εργολάβων να πληρωθούν από το Δήμο Ρόδου για έργα σε σχολεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για το ποσό των 650.000 ευρώ, ο κ. Τσούβαλης υποστήριξε ότι  αυτό είναι ανέφικτο, παρά μόνο αν κινηθούν μέσα από τη νομική οδό, μέσα από την οποία θα αποδειχθεί αν όντως έχουν γίνει τα έργα και πόσο πραγματικά κόστισαν.

Ο κ. Τσούβαλης ανέφερε ότι έγιναν από τις Σχολικές Επιτροπές της προηγούμενης δημοτικής αρχής προφορικές αναθέσεις με κάποιες σημειώσεις σε μπακαλόχαρτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, όπου υπάρχουν και συγκεκριμένα ονόματα που αναφέρονται. Σε σχολικά συγκροτήματα της Α’ θμιας Εκπαίδευσης οι οφειλές  ανέρχονται σε 400.000 ευρώ και στην Β’θμια Εκπαίδευση στο ποσό των 250.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση. Δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ελέγχου σωστής εκτέλεσης των έργων και παραλαβής τους. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν βρήκα ούτε μελέτες, μόνο κάποιες σημειώσεις σε μπακαλόχαρτα. Δεν γίνεται να πληρωθούν έργα χωρίς συμβάσεις γιατί θα βρεθώ εγώ υπόλογος και δεν έχω καμία πρόθεση να παρανομήσω. Ό,τι έγινε ήταν προφανώς μόνο στο προφορικό», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσούβαλης, ο οποίος για να βγάλει άκρη όπως είπε, θα πρέπει να απευθυνθεί στους διευθυντές των σχολείων για να πάρει στοιχεία για κάθε ένα έργο ξεχωριστά.

“Τρία είναι τα ενδεχόμενα: είτε τα έργα δεν έγιναν και απλά έφεραν  κάποια χαρτιά, είτε η συμφωνίες έγιναν στο “μιλητό”, του τύπου “πηγαίνετε κάντε τα έργα  και θα τα βρούμε”, είτε πήγε μόνος του ο εργολάβος. Το τρίτο σενάριο είναι απίθανο, πιο κοντά είναι η δεύτερη περίπτωση.” ανέφερε και διερωτήθηκε: “Όταν δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει προϋπολογισμός,  δεν υπάρχει σύμβαση του έργου, πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν οι εργολάβοι; “. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα