Στα γραφεία της Περιφέρειας, πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος CEO του ταξιδιωτικού κολοσσού της TUI, Sebastian Ebel – Σύσκεψη το μεσημέρι για το «Rhodes Co-Lab”

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI, επέλεξε τη Ρόδο, για να αναλάβει τα ηνία του Ομίλου

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI,  Sebastian Ebel, επέλεξε τη Ρόδο και ειδικότερα τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για να αναλάβει τα ηνία του ταξιδιωτικού κολοσσού.

Της Ρένας Παυλάκη

Σήμερα το μεσημέρι, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, στην οποία θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και οι συνεργάτες του και φυσικά οι συνεργάτες του κ Ebel, ο νέος διεθύνων σύμβουλος της TUI, θα απευθυνθεί διαδικτυακά για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε όλα τα στελέχη του ομίλου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη όπου θα εξετασθεί η πορεία του πιλοτικού, πρωτοποριακού project  βιωσιμότητας και αειφορίας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού, με τον διακριτικό τίτλο «The Rhodes Co – Lab”.

Αξίζει να τονιστεί για μια ακόμη φορά ότι η Ρόδος επελέγη από τον Όμιλο TUI λόγω του υψηλού βαθμού συνεργασίας μεταξύ των φορέων της. Υπό αυτό το πρίσμα, πρόδρομος του πιλοτικού project που θα θέσει τους όρους για τον τουρισμό του μέλλοντος σε επίπεδο διεθνές, υπήρξε η «Πρωτοβουλία για τον Τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου», η οποία συγκροτήθηκε μέσα στην πανδημία με τη συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού και έφερε θεαματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Της εξειδίκευσης της στρατηγικής του project προηγήθηκε ευρύτατος και εξαντλητικός διάλογος, για την κατάρτιση του business plan του Co-Lab,  όπου όλοι ανεξαιρέτως οι τοπικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για ένα μοντέλο βιώσιμου και αειφόρου τουρισμού, με δεδομένο ότι η βιωσιμότητα του του τουρισμού στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, είναι το μεγάλο στοίχημα του μέλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στη διεθνή εταιρεία συμβούλων Price Waterhouse Coopers (PWC) την κατάρτιση του business plan,  στην τελική διαμόρφωση του οποίου συμπεριελήφθησαν  θέσεις και προτάσεις των εθνικών και τοπικών stakeholders, μετά από ευρύτατη διαδικασία διαβούλευσης

Το  business plan του Co-Lab,  εξειδικεύεται σε 6 στρατηγικούς άξονες, 13 στρατηγικούς στόχους και 26 δράσεις (έργα και άυλες δράσεις).

Ενόψει της σημερινής σύσκεψης στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Τον νέο CEO του Ομίλου TUI έχουμε την χαρά να υποδεχόμαστε σήμερα στα γραφεία μας στη Ρόδο. Ο Sebastian Ebel αναλαμβάνει απο σήμερα την ηγεσία του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI και σήμερα είναι και η ημέρα που μαζί με τους συνεργάτες μας θα εξετάσουμε την πορεία και τα επόμενα βήματα του “Rhodes Co-Lab”.
Της πρωτοβουλίας που στοχεύει στο μέλλον, στην αειφορία, στον υπεύθυνο Τουρισμό.
Της πρωτοβουλίας που αποδεικνύει οτι το μέλλον σχεδιάζεται και οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με συνεργασίες, συμμαχίες και σχέδιο».  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα