Ο Νικόλας Γουδής από τον Αρχάγγελο, που ασχολείται με την ανασκαφή απολιθωμάτων και συνεχώς ανακαλύπτει νέους θησαυρούς, σε νέα ανάρτησή του με σχετικές φωτογραφίες, αναφέρεται σε μία νέα ανακάλυψή του: Αυτή τη φορά εντόπισε ένα σπάνιο απολιθωμένο κοράλλι που βρέθηκε σε περιοχή της Ρόδου.
- Της Νατάσας Παμπρή
Με βάση τις εκτιμήσεις από γεωλογικούς χάρτες του νησιού, υπολογίζεται ότι έζησε σε παράκτιες θαλάσσιες περιοχές της Ρόδου, πριν από τουλάχιστον 23 εκατομμύρια χρόνια!!!
Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει:
“Καλημέρα και καλή εβδομάδα με ένα όμορφο και σπάνιο απολιθωμένο κοράλλι που βρέθηκε σε περιοχή της Ρόδου. Από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής που βρέθηκε και σύμφωνα με τους γεωλογικούς χάρτες της Ρόδου, υπολογίζεται ότι έζησε σε παράκτιες θαλάσσιες περιοχές του νησιού μας την ανώτερη Ολιγόκαινη περίοδο, πριν από τουλάχιστον 23 εκατομμύρια χρόνια..”
Ο Νικόλας Γουδής, το 2019 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Δημοκρατική” και την Μαίρη Φώτη, είχε δηλώσει ότι: “Τα παλαιότερα απολιθώματα στην Ελλάδα, έχουν βρεθεί στη Ρόδο και στην Κω και είναι 300 εκατ. χρόνων περίπου. Το παλαιότερο που έχει βρεθεί στα τελευταία χρόνια είναι το spirifer cameratus, το οποίο έχω βρει εγώ, κι υπολογίζεται ότι έζησε στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου πριν από 416.000.000 χρόνια! Είναι σίγουρα το παλαιότερο απολίθωμα που έχει βρεθεί στη Ρόδο και πιθανόν το παλαιότερο στον ελλαδικό χώρο. Όπως καταλαβαίνετε αυτό αλλάζει και τη φυσική ιστορία της Ρόδου. Στη Ρόδο έχουμε απολιθώματα από σχεδόν όλες τις περιόδους εκτός από το Μειόκαινο, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν δημοσιοποιούνται οι περιοχές. Γι αυτό κι εγώ δεν αναφέρω θέσεις, διότι αυτοί που τα εμπορεύονται θα πάνε και θα τα πάρουν. Και μετά δεν θα μείνει τίποτα για να δουν οι επόμενες γενιές.