Σπ. Σπυρόπουλος: Πρώτο μέλημα της ΔΕΥΑΡ τα έργα για την απρόσκοπτη υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή της Λίνδου

Ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ με την απομάκρυνση περίπου 90 ατόμων, που είτε ανήκουν στους 53 απολυμένους, είτε σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται μέσα στο τρέχον έτος

Πρώτη προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΡ και τη Δημοτική αρχή είναι η έναρξη των έργων που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη υδροδότηση στις περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Ρόδου Σπύρος Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, επισήμανε πως στις πρώτες προτεραιότητες είναι: Νέα δεξαμενή, αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Βληχά, Λίνδο, Πεύκους και Λοθιάρικα Λάρδου.

Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε πως η δεξαμενή που τοποθετήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο “Ιωάννης Ζίγδης» θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο καθ’ υπόδειξη της εκκλησίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τοποθέτησή της στο εν λόγω σημείο, σε έναν χώρο Πολιτισμού, αλλά και για λόγους αισθητικής.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ με την απομάκρυνση περίπου 90 ατόμων, που είτε ανήκουν στους 53 απολυμένους, είτε σε αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται μέσα στο τρέχον έτος.

Αναλυτικά, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι “το περασμένο καλοκαίρι είχαμε συνδέσει τρεις νέες γεωτρήσεις, προκειμένου να απαλύνουμε τον “πόνο” για να μπορέσουμε να δώσουμε νερό στον κόσμο, γιατί δεν επαρκούσε και είχαμε θέματα υδροδότησης στην περιοχή, δυστυχώς καθυστερημένα θα ομολογήσω έγινε η σύνδεση τότε των τριών νέων γεωτρήσεων, αλλά έστω και τότε, γύρω στις 15 Αυγούστου μπορέσαμε και είχαμε στο υπόλοιπο της σεζόν ικανοποιητική ποσότητα νερού προς τις περιοχές, προς τα ξενοδοχεία και είχε λίγο επουλωθεί η πληγή του σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΕΥΑΡ έρχεται τώρα άμεσα και προχωράει στην αξιοποίηση και σύνδεση έξι νέων γεωτρήσεων επιπλέον, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Καλάθου και στα Μάσσαρι, αυτές θα προστεθούν στις ήδη τρεις νέες και τις παλαιότερες που υπάρχουν βεβαίως.

Οι περιοχές που ενισχύονται από την σύνδεση και την αξιοποίηση αυτών των έξι νέων γεωτρήσεων, συν τριών που είχαμε, είναι η Λίνδος, οι Πεύκοι, τα Λοθιάρικα, η Λάρδος και φυσικά Κάλαθος και Πυλώνα, η ευρύτερη περιοχή της ενότητας της Λίνδου.

Σε όλα αυτά τα έργα έχουμε προσαρμόσει νέα συστήματα τηλεδιαχείρισης και τηλεχειρισμού απομακρυσμένου ούτως ώστε να ελέγχουμε τις ποσότητες και την ποιότητα του νερού, επίσης μιλάμε για την εγκατάσταση, έχουν εγκατασταθεί ήδη δύο νέα αντλιοστάσια τα οποία θα συνδεθούν άμεσα, ένα στην περιοχή των Βληχών και ένα άλλο στην Ψάλτο, πρόκειται για δύο νέες δεξαμενές με αντίστοιχες αντλίες που τοποθετούμε προκειμένου φυσικά να προωθήσουν το νερό και να έχουμε την κατάλληλη πίεση. Δεν είναι μόνο η επάρκεια, είναι και η πίεση του νερού.

Εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε εγκαταστήσει αυτές τις δύο δεξαμενές. Επίσης να προσθέσουμε ότι στα έργα στην περιοχή έχει ξεκινήσει η διαδικασία και ο προγραμματισμός για ένα νέο δίκτυο στα Λοθιάρικα, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή από το σημερινό ξέρετε εκεί η περιοχή αναπτύχθηκε τα 10 τελευταία χρόνια, αυτό είναι το πρόβλημα το έχουμε ξανασυζητήσει ότι θα πρέπει οι υποδομές να προηγούνται των επενδύσεων. 

Είμαστε σε “συναγερμό” αυτή την περίοδο, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, η ΔΕΥΑΡ πρέπει να δουλεύει το χειμώνα, όχι το καλοκαίρι. Όταν έρθει το καλοκαίρι είναι αργά”, σημείωσε σχετικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με τη δεξαμενή που θα μετακινηθεί από το Πολιτιστικό Κέντρο της Λίνδου σε άλλο σημείο, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ επισήμανε:

Η δεξαμενή η οποία εγκαταστάθηκε στο Πνευματικό Κέντρο “Ιωάννης Ζίγδης” θα μετακινηθεί άμεσα και θα πάει σε άλλο σημείο, καθ’ υπόδειξη της εκκλησίας σε οικόπεδο που μας έχει υποδείξει η εκκλησία, οπότε θα ικανοποιηθεί και η βούληση του κόσμου.

Τέλος, για το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Επιχείρηση – η μεγαλύτερη στο Νότιο Αιγαίο- από την έλλειψη προσωπικού, καθότι απομακρύνονται στο σύνολο 90 εργαζόμενοι, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

Η υπόθεση των 53 απολυμένων είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση, η οποία ταλαιπωρεί και τις οικογένειες των εργαζομένων, αλλά και την ΔΕΥΑΡ και ευελπιστούμε έχουμε βάλει όλα τα μέσα, με τους νομικούς μας, εμείς σαν διοίκηση στηρίζουμε απόλυτα το σενάριο του να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση γιατί καλύπτουν διαρκείς και οι πάγιες ανάγκες πραγματικά. Αν προσθέσουμε στους 53 και αυτούς που συνταξιοδοτούνται, υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, μιλάμε για τους 53, συν 20 που συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 22 και έρχονται άλλες 15-20 συνταξιοδοτήσεις μέσα στο 23, μιλάμε για 90 άτομα τα οποία απομακρύνθηκαν και απομακρύνονται από την εταιρεία, μιλάμε και για εργάτες και για διοικητικό προσωπικό, δεν έχουμε ανθρώπους να διεκπεραιώσουν και να τελειώσουν μελέτες, δεν έχουμε ανθρώπους να στείλουμε στα συνεργεία κλπ.

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα