Sky Εxpress: Η Αστυπάλαια το νησί – έκπληξη στις κρατήσεις για το καλοκαίρι

Σταθερή αξία η Ρόδος

Ανάπτυξιακη πορεία με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης επέδειξε το 2022 η εκ Κρήτης αεροπορική εταιρεία Sky Express που μέσα στην τρέχουσα χρόνια αναμένει να προσθέσει στον στόλο της αλλά δύο Air Bus neo 321, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το πτητικό της πρόγραμμα ανοίγοντας νέους προορισμούς, κυρίως στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα τόνισε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Γεράσιμος Σκαλτσάς, η εταιρεία μέσα στην τριετία 2019-2022 άγγιξε τα 5,6 εκατ. επιβάτες, με τα 3,5 από αυτά να προέρχονται από το 2022, την ώρα που τα έσοδα για το 2022 εκτιμώνται ότι θα κλείσουν στα 267 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή σε ό, τι αφορά το μερίδιο αγοράς της εταιρείας σε σχέση με την παρουσία του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χαρακτηριστική είναι η άνοδος του από το 2019 στο 2022 από 2,5% στο 13%.

Εξάλλου, το 2022 και ήταν έτος εξωστρέφειας για την Sky express, καθώς το καλοκαιρι πέταξε σε 24 διεθνείς προορισμούς, ενώ το τέλος της χρόνιας έκλεισε με 619 εργαζόμενους για την εταιρεία, οι 390 εκ των οποίων προσελήφθησαν στη διάρκεια της τριετίας 2019-2022.

Δύο νέα Airbus την άνοιξη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκαλτσάς το 2023 αναμένεται να είναι επίσης μια χρονια ορόσημο για την εταιρεία με την προσθήκη δύο νέων Airbus a321 neo στο στόλο της Sky Express να επίκειται τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Αυτό θα σημαίνει και την παράλληλη ενίσχυση του πτητικού προγράμματος της εταιρείας σε νέους προορισμούς το χειμώνα του 2023, με τη στόχευση να αφορά κυρίως μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, χωρίς όμως η εταιρεία να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες, όπως πχ Ρώμη, Παρίσι, τονίζοντας όμως ότι θα αφορούν κυρίως την Κεντρική Ευρώπη.

Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει διαφορα εμπορικά ενδεχομενα σε σχέση με την ενίσχυση του marketing της εταιρείας όπως πχ κάρτα μιλίων, τη στιγμή όμως που θα εξακολουθησει και το 2023 τις προσφορές και τις εκπτώσεις στα εισιτήριά της.

Ο κ. Σκαλτσάς έδωσε μια γεύση και από τις κρατησεις του 2023 οι οποίες όπως είπε κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο με έμφαση σε προορισμούς σε χώρες όπως η Γαλλία η Γερμανία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Εξάλλου, το στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις πτήσεις των άγονων γραμμών, τονίζοντας ότι ‘’υπάρχει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα και αναμένουμε την επόμενη πρόσκληση για να εξετάσουμε τη συμμετοχή μας».

Θεόδωρος Κροκίδας: Δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό μας ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκτός αν υπάρξει εμπλοκή και άλλων χωρών

Για τις προσδοκίες της εταιρείας το 2023 μίλησε στο Businessnews.gr ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Θεόδωρος Κροκίδας “έχουμε μεγάλες προσδοκίες τους επόμενους μήνες από προορισμούς όπως πχ η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη και να σας πω ότι υπάρχει και ένα φαινομενικά οutsider που είναι η Αστυπάλαια, για την οποία έχουν γίνει πάρα πολλές κρατήσεις εισιτηρίων για τους θερινούς μήνες, ήδη από τώρα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κροκίδας αναφέσθηκε και στην πιθανότητα επέκτασης σε νέους προορισμούς του εξωτερικού τους προσεχείς μήνες και πώς θα γίνει η τελική επιλογή. “Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και από γεωπολιτικούς το σε ποιους τελικά προορισμούς θα προγραμματίσουμε πτήσεις τον επόμενο χειμώνα. Σίγουρα και ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο, μόνο όμως αν συνεχίσει και υπάρχει εμπλοκή άλλων χωρών, καθώς το business plan το οποίο καταρτιζουμε έχει μέσα και το ενδεχόμενο συνεχισης του πολέμου και προχωράμε με βάση και αυτό”.

Για το θέμα της ενεργειακής κρίσης και το ποσο αυτό θα επηρεάσει και το 2023 τη Sky Express ο κ. Κροκίδας υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο BusinessNews.gr ότι” είναι οπωσδήποτε ένα πολυσύνθετο θέμα, το οποίο απασχολεί όλες τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, όμως πλέον θεωρώ ότι θα επιδράσει στις εργασίες μας πολύ λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς υπάρχουν τρόποι που μπορεί να γίνει αυτό”.

Πηγή: businessnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα