Σκρέκας: Συνάντηση σήμερα με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εμπορικές πρακτικές

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, στον απόηχο τη Black Friday και ανήμερα της Cyber Monday, αναμένεται να έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Χθες, ο υπουργός, μίλησε στον Ant1 για την πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής»: «Μέχρι και χθες συμπεριλαμβάνονταν 931 διαφορετικά προϊόντα από 77 εταιρείες», ανέφερε ενώ σχετικά με την επιβολή προστίμων ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Από το σύνολο των 9 εκατ. ευρώ που έχουμε επιβάλλει έχουν εισπραχθεί ή βεβαιωθεί στη ΔΟΥ προς είσπραξη το 70%».

«Στην Κυβέρνηση θέλουμε να υπάρχουν όλες οι προσφορές που μπορεί να κάνει μια εταιρεία για να βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές στα ράφια, αλλά θέλουμε αυτές οι προσφορές να είναι πραγματικές», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μελετούμε μια μεταρρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου με σκοπό τη θωράκιση του καταναλωτή απέναντι σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Ήδη έχουμε περάσει νομοθετικές διατάξεις που εφαρμόζονται για παραπλανητικές εκπτώσεις σε ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, σε αλυσίδες που πωλούν προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.».

Στην Ερμού

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, ο κ. Σκρέκας, βρέθηκε στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού μαζί με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις«, είπε ο Κώστας Σκρέκας συμπληρώνοντας:

«Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν.

Τιμοληψίες

Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ως και 50% οι εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Περιέγραψε δε, «υγιή επιχειρηματικότητα καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Πηγή: ot.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα