Σημαντική συμφωνία του δήμου Ρόδου με Φινλανδό σκηνοθέτη για γύρισμα 3 ταινιών στη Ρόδο

Μια σημαντική συμφωνία με γνωστό Φινλανδό σκηνοθέτη, λάτρη της Ελλάδας, για το γύρισμα τριών ταινιών στην Ρόδο, υπέγραψε ο δήμος Ρόδος και ο ΠΡΟΤΟΥΡ, στο πλαίσιο της εφετινής διεθνούς έκθεσης Τουρισμού ITB Berlin.

Πιο αναλυτικά, παρουσία της γενικής γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπίας Αναστασοπούλου, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου Ρόδου  Αντώνη Καμπουράκη, έγινε η ανακοίνωση από τον διεθνούς φήμης Φινλανδό σκηνοθέτη Taavi Vartia για την παραγωγή τριών κινηματογραφικών ταινιών στο νησί της Ρόδου εντός του 2023 και του 2024. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Ρόδου στην ITB, δέσποζε το σήμα του Film Office, σηματοδοτώντας την σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή του νησιού στην δραστηριότητα αυτή.

Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με τον Φινλανδό σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μία εορταστική εκδήλωση, αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των ταινιών που είναι S.O.S. romantic comedy, ROBBERY Action comedy και THE DISC Drama comedy, ενώ ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης που έχει ήδη γυρίσει δύο κινηματογραφικές ταινίες στην χώρα μας στο παρελθόν, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών στο νησί της Ρόδου μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σκοπός αυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών θα είναι νέες παραγωγές στη Ρόδο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόσθετη δυναμική για το νησί, όσον αφορά στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών για να ξαναγίνει και πάλι η Ρόδος αυτό που ήταν τη δεκαετία του 60 και το 70, δηλαδή τόπος παραγωγής μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών.

Ο Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi VARTIA με τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Ο Δήμος Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του νησιού μέσω της 7ης τέχνης. Ιδιαιτέρως το σενάριο της ταινίας The disc, εκτιμάται ότι θα προωθήσει ιδιαιτέρως τον Τουρισμό στην χαμηλή περίοδο για το σμαραγδένιο νησί, αφού έχει ως θεματολογία το ιδιαιτέρως δημοφιλές άθλημα σκανδιναβικές χώρες disco γκολφ και για τις ανάγκες της ταινίας θα δημιουργηθεί χώρος που θα χρησιμοποιηθεί ως γήπεδο με σκοπό εκεί να γίνονται σε μόνιμη βάση στην χαμηλή περίοδο και τους χειμερινούς μήνες, αγώνες του αθλήματος με αθλητές από το εξωτερικό.

Πηγή: money-tourism.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα