Σημαία της Παλαιστίνης ανήρτησε ο Δήμος Νισυρίων για τη 75η επέτειο της μνήμης της Νάκμπα

O Δήμος Νισύρου ανήρτησε χθες την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο για να τιμήσει την 75η Επέτειο της Μνήμης της Νάκμπα του 1948, όταν 15.000 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, 950.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από τις πατρογονικές τους εστίες, και 481 Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις εξαφανίστηκαν από τον χάρτη ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, ξεκινώντας την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης.

Είναι μια πράξη ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον φίλο Παλαιστινιακό λαό, που μοιράζεται κοινές αξίες για τη Δημοκρατία, το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εκφράζουμε την ακλόνητή μας υποστήριξη για ένα Ανεξάρτητο Κράτος της Παλαιστίνης στα υπάρχοντα σύνορα προ του 1967.

Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, ο κ. Yussef Dorkhom δηλώνει σε δελτίο τύπου που απέστειλε: «Εκ μέρους της Παλαιστινιακής Ηγεσίας, της Κυβέρνησης και του Παλαιστινιακού Λαού, εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη και εκτίμησή μου προς τους Δημάρχους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιλίου, Χαλανδρίου, Αγίου Δημητρίου, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Νέας Ιωνίας, Αχαρνών, Αγίας Παρασκευής, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, Καισαριανής, Λαυρίου, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Γορτυνίας, Νεάπολης-Συκεών, Νισύρου, Λίμνης Πλαστήρα, Πάτρας, Σφακίων, Θέρμης, Λαμιέων, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Αγαθονησίου, Πηνειού, Σερρών, Διρφύων-Μεσσαπίων, Γαύδου, Καρπάθου, Ηγουμενίτσας, Νεστορίου, Παλαμά, Σαμοθράκης, Σουφλίου, Μινώα Πεδιάδας, Πάργας, Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Άνδρου, Θέρμου, Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας να υψωθεί η Παλαιστινιακή Σημαία στο κτίριο του Δημαρχείου τους σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τον Παλαιστινιακό λαό που τιμάει σήμερα την 75η Επέτειο Μνήμης της Nakba ή της «καταστροφής» της 15ης Μαΐου 1948 και πρόσθεσε ότι «αυτή η ευγενής έκφραση αλληλεγγύης εδραιώνει τους ιστορικούς και μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού λαού που βασίζονται στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και της Υπεράσπισης των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της Νομιμότητας». Περισσότεροι απο έξι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες περιμένουν ακόμα δικαιοσύνη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, η Επέτειος Μνήμης της Nakba θα τιμηθεί στην έδρα του ΟΗΕ σύμφωνα με την εντολή της Γενικής Συνέλευσης (A/Res/77/23 της 30ης Νοεμβρίου 2022).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα