Σειρά μέτρων ανακούφισης από το Δήμο Ρόδου στα ανταποδοτικά τέλη για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΗΧ)

Τι δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Σπανός

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ψηφίσθηκε μία σειρά μέτρων ανακούφισης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως τόνισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Σπανός, η τροποποίηση του προϋπολογισμού βασίζεται πλέον πάνω σε πραγματικά δεδομένα. «Σαν καλοί νοικοκύρηδες παράλληλα περάσαμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου που δείχνουν ότι σε εποχή κρίσης με αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα, εμείς επιμένουμε με πείσμα να βοηθάμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη», σημείωσε σχετικά ο κ. Σπανός.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Σπανός:

“Χθες υπήρχαν εισηγήσεις από την Οικονομική Υπηρεσία σημαντικές, βέβαια έγινε η τροποποίηση του προϋπολογισμού, προς το τέλος του χρόνου η κάθε δημοτική αρχή η οποία σέβεται τον εαυτό της, η οποία γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα και έχει πλήρη εικόνα της εξέλιξης του προϋπολογισμού, θα πρέπει να φέρει μία τροποποίηση του προϋπολογισμού η οποία πλέον βασίζεται πάνω σε πραγματικά δεδομένα ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, ούτως ώστε να μπορέσει πλέον η εκτελεσιμότητα του προϋπολογισμού να αγγίξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό.

Αυτό κάναμε εμείς σαν καλοί “νοικοκύρηδες” κάναμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού και παράλληλα περάσαμε κάποιες αποφάσεις οι οποίες αποδεικνύουν για άλλη μία φορά το κοινωνικό πρόσημο, το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, η οποία με καθοδήγηση του δημάρχου μας Αντώνη Καμπουράκη, το έχει αποδείξει με γενναίες μειώσεις και στο παρελθόν, αλλά και με νέες αποφάσεις από χθες όπως για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών, όπου εκεί πήραμε τις εξής αποφάσεις:

Πλήρης απαλλαγή στα ανταποδοτικά τέλη για την κύρια κατοικία για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ.

Επίσης μειώσαμε κατά 50% στα ανταποδοτικά τέλη της κύριας κατοικίας για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 και μειώσαμε κατά 50% επίσης στα ανταποδοτικά τέλη της κύριας κατοικίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 8.000 έως 15.000 ευρώ. Είναι σημαντικές αποφάσεις οι οποίες δείχνουν ότι σε εποχή κρίσης, σε εποχή όπου το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί, σε μία εποχή όπου υπάρχουν αυξήσεις σε όλα τα σε όλα τα επίπεδα, ο Δήμος επιμένει εκεί με πείσμα να βοηθάει τους κατοίκους οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη και τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα