Σειρά δράσεων για τη σημασία της διαφορετικότητας στην εκπαίδευση

Η σημασία της διαφορετικότητας στην εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα της σύγχρονης παιδαγωγικής προσέγγισης. Στο πλαίσιο αυτό το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, υλοποίησε σειρά δράσεων, από την παιδαγωγό με ειδίκευση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την ψυχολόγο του προγράμματος, στο 15ο και στο 22ο νηπιαγωγείο Ρόδου που αποσκοπούν στην προώθηση της διαφορετικότητας, την αξία της ισότητας και την προαγωγή μιας κουλτούρας ανοχής και αμοιβαίας σεβαστικής συμπεριφοράς από την πρώτη ηλικία.

Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε μία ομάδα όπως του νηπιαγωγείου, κάθε παιδί να αναγνωρίζεται από τα άλλα παιδιά ως άτομο μοναδικό και ξεχωριστό και ταυτόχρονα να δημιουργεί με τα υπόλοιπα παιδιά σχέσεις αλληλεξάρτησης  και αμοιβαίας αποδοχής.

Στόχος η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα παιδιά αναγνωρίζουν και αξιολογούν τη διαφορετικότητα ως πλούτο και πηγή μάθησης, μέσω της αποδοχής της διαφορετικότητας τα παιδιά μαθαίνουν  να κατανοούν  και να συναισθάνονται  περισσότερο. Μέσα από δραστηριότητες: δια δραστική αφήγηση παραμυθιού με θέμα τη διαφορετικότητα, βιωματικό παιχνίδι με ενεργή συμμετοχή των παιδιών  και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα παιδιά πήραν ερεθίσματα να δουν θετικά τους «διαφορετικούς άλλους» και  εμπλούτισαν  την κατανόησή τους για τον κόσμο και την ανθρώπινη εμπειρία.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του 15ου Νηπιαγωγείου Ρόδου κα Κατερίνα Χατζηχριστοδούλου και τη Διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου κα Μαντικού Σεβαστή, καθώς και τις νηπιαγωγούς των σχολείων για την ιδιαίτερη τιμή να μας προσκαλέσουν  στο σχολείο τους, τη θερμή υποδοχή και τη συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα