Σε καλό δρόμο η αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία της Ρόδου (ΗΧ)

Τι δήλωσε στον Real Voice o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος - Το καλοκαίρι του 2022 έμειναν κενές περίπου 2.000-3.000 θέσεις

Η αντιμετώπιση του ζητήματος της έλλειψης προσωπικού στα ξενοδοχεία της Ρόδου απασχολεί έντονα τους ξενοδόχους για τη φετινή σεζόν, μετά τα περσινά προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στον τουριστικό κλάδο.

Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κωστής Ζωγραφίδης και ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Γιώργος Φραντζολάκης, σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν λύσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα έρθουν στα ξενοδοχεία του νησιού για δουλειά το φετινό καλοκαίρι.

Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή,  ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος, δήλωσε βέβαιος ότι η κατάσταση φέτος θα είναι καλύτερη, αφού οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στην εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού τους, ενώ από νωρίς ξεκίνησαν τον προγραμματισμό τους για την αναζήτηση εργαζομένων. Παράλληλα αναβαθμίζεται η τουριστική παιδεία, που είναι επίσης πολύ σημαντικό, όπως υπογράμμισε.

“Ήταν μία εποικοδομική συζήτηση που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. Φέτος έχει γίνει από νωρίς – γνωρίζοντας το πρόβλημα -καλύτερη προετοιμασία από τις επιχειρήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουμε στις Σέρρες στις 4 Φεβρουαρίου κα στην Αθήνα λίγο αργότερα σε συνάντηση από τη ΔΥΠΑ για την αναζήτηση προσωπικού”, ανέφερε σχετικά.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2022 έμειναν κενές περίπου 2.000-3.000 θέσεις, αφού στο πικ της σεζόν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ήταν 31.000, όταν την τουριστική περίοδο του 2019 ήταν 32.000 οι εργαζόμενοι.

Η έλλειψη προσωπικού ήταν το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε πέρσι η ξενοδοχειακή και η ευρύτερη τουριστική βιομηχανία, αφού πολλοί εγκατέλειψαν το επάγγελμα στη διάρκεια του lockdown της πανδημίας, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα