Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ (audio)

Στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 11.00 π.μ. η συγκέντρωση - Με κυρίαρχα αιτήματα την ουσιαστική αύξηση μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, η κινητοποίηση

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΓΣΕΕ με βασικά αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στην κινητοποίηση, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπουργεία.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε) συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία.

Χθες απήργησαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ώστε σήμερα να καλύψουν τα γεγονότα.

Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Γιώργος Φραντζολάκης, οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και την ακρίβεια στα ύψη. Ζητείται η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους  5 μήνες και της απονομής του εφάπαξ κατά την συμπλήρωση της εικοσαετίας, στους εποχιακά απασχολούμενους.  Ο κ. Φραντζολάκης αναφέρθηκε επίσης και στην έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στην περιοχή μας.

Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Η συγκέντρωση στη Ρόδο θα γίνει στις 11 το πρωί στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Όπως αναφέρει η διοίκησή του:

Αναλυτικά:

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματα τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος, που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ζητάμε μετρά που να αμβλύνουν   το κόστος ζωής μας. Απατούμε ισότιμη μεταχείριση και δίκαιες συνθήκες εργασίας μακριά από πρακτικές εκμετάλλευσης και ανισότητας. Διαμαρτυρόμαστε εναντία στις πολιτικές που ευνοούν τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του δημόσιου καλού και της κοινωνικής ευημερίας .

Απαιτούμε την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους  5 μήνες, την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ κατά την συμπλήρωση της εικοσαετίας, στους εποχιακά απασχολούμενους.

Άμεσα στελέχωση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας της περιοχής μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στηρίζουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην προσπάθεια τους να εκπροσωπούν αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και να διασφαλίζουν τα συλλογικά δικαιώματα τους.

Απαιτούμε πολιτικές που υποστηρίζουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, δίκαιη για όλους και όχι μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων ή επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι, και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και  την ακρίβεια στα ύψη.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ).

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Αύξηση του ποσού επιδόματος ανεργίας και μεγαλύτερη διάρκεια για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
 • Αναγνώριση όλων των ετών προϋπηρεσία με ξεπάγωμα των ετών 2012-2023
 • Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία και στο ποσό προ μείωσης.
 • Κατάργηση των πλαφόν για την αποζημίωση απόλυσης και συντάξιμη αποζημίωση. Θεμελίωση συντάξιμης αποζημίωσης και στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
 • Την επανένταξη των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ
 • E-ΕΦΚΑ διόρθωση προβλήματος με τις αιτήσεις αναρρωτικών των εποχιακά εργαζομένων και άμεση αποπληρωμή αυτών.
 • Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης ξενοδοχοϋπάλληλων
 • Αναβάθμιση τουριστικών σχολών μετεκπαίδευσης
 • Στελέχωση ΣΕΠΕ και συστηματικοί έλεγχοι της υπηρεσίας.
 • Όροι και προϋποθέσεις για την εισαγωγή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.
 • Μελέτες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου..
 • Αύξηση μισθών για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
 • Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης τιμών.
 • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.
 • Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων
 • Η δυνατότητα που δόθηκε για έως 12 ημερομίσθια στους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας βάζει σε κίνδυνο την επαναπρόσληψη τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ με τα ένσημα των αναστολών σύμβασης μιας και οι δικαιούχοι εφάπαξ ή επιστροφής εισφορών δεν μπορούν να τα πάρουν λόγω μη οριστικοποίησης των εισφορών από το κράτος.
 • Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως όσοι ήμασταν σε αναστολή σύμβασης την εποχή της πανδημίας, εμφανιζόμαστε ασφαλισμένοι με κωδικό που αντιστοιχεί σε υπαλλήλους σε κρουαζιερόπλοια.
 • Χορήγηση επιδόματος μητρότητας και στις εργαζόμενες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
 • Στελέχωση του τμήματος παροχών υγείας στον τομέα ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς η απονομή επιδόματος ασθένειας στους δικαιούχους ξεπερνά τους 10 μήνες.
 • Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης/κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.
 • Να παραμείνει η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές ΣΣΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2024 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΚΡ

Το συνδικάτο της ΡΟΔΑ

Το συνδικάτο εργαζομένων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Τέταρτη 17/04/2024 ώρα 10:00-12:00 και 18:00-20:00 δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της επιχείρησης λόγω συμμέτοχης στην γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ και ΟΣΜΕ.

Ν.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα