Σάββας Διακοσταματίου: “Η κίνηση μας έχει αξία και φοβίζει κάποιους” (audio)

«Η κίνηση που κάνουμε έχει αξία και φοβίζει κάποιους. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν. Εμείς προχωράμε σε μία αυτοδιοικητική και όχι κομματική κίνηση, σε μία προσπάθεια σχηματισμού ανεξάρτητου συνδυασμού».

Αυτό δήλωσε σήμερα μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη στο Πρωινό X-Press, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Διακοσταματίου, ένας εκ των διεκδικητών της αρχηγίας από τη συνένωση των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά. «Τα κόμματα είναι πυλώνες Δημοκρατίας, όμως κανένα κόμμα δεν κερδίζει μεμονωμένα τις αυτοδιοικητικές εκλογές», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Διακοσταματίου τόνισε ότι είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία σε όλη την Ελλάδα η εκλογή του επικεφαλής από τους 529 εκλέκτορες και υποστήριξε ότι είναι καλοδεχούμενες οι όποιες στηρίξεις από τα κόμματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο στόχος είναι η στήριξη των πολιτών. “Τα κόμματα είναι πυλώνες Δημοκρατίας. Αν μας στηρίξουν, είτε η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ευπρόσδεκτο. Εμείς όμως ζητάμε τη στήριξη των πολιτών”.

Όπως υπογράμμισε, οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι την προσεχή Κυριακή, αλλά τον Οκτώβρη, και απαιτείται για το Δήμο Ρόδου ο κάθε συνδυασμός να έχει στο ψηφοδέλτιο του 308 υποψηφίους. Και με τη μείωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από 49 σε 33 μέλη που θα εκλεγούν για το νέο Δ.Σ., μπορεί κάποιες περιοχές να μετατραπούν σε μονοεδρικές.

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων από την παράταξη που εξελέγησαν (με αφορμή και τις προσχωρήσεις στη δημοτική πλειοψηφία), υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να το πράξουν τον Αύγουστο, στο τέλος της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας. «Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του, αλλά κρίνεται από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

“Δε θα κρίνω τους ανθρώπους, ο καθένας μπορεί να αποφασίσει τι θα πράξει, όμως όλοι κρινόμαστε. Και από τη δημοτική αρχή έχουν φύγει αρκετοί, όμως λόγω των γεγονότων έχει επισκιασθεί το θέμα. Ασφαλώς και θα τρίβει τα χέρια του ο Αντώνης Καμπουράκης με τις “αναταράξεις” των τελευταίων ημερών, όμως το ίδιο θα πράξουμε κι εμείς αν έχει από τον ίδιο χώρο αντίπαλο στις εκλογές”, σημείωσε καταλήγοντας.

Ν.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα