ΣΑΣ: Απευθείας ανάθεση στην ΑΝΕ Καλύμνου της νέας γραμμής Αστυπάλαια- Κάλυμνος – Κως, μέχρι την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού (audio)

«Με διάλογο, καλή διάθεση, αμοιβαίες υποχωρήσεις και με την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη τα καταφέραμε» δήλωσε στον RV ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπέρ της  απευθείας ανάθεσης στην ΑΝΕ Καλύμνου και στο πλοίο της «Νήσος Κάλυμνος»,  της νέα ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει την Αστυπάλαια με την Κω και την Κάλυμνο για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα προκηρύξει το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, γνωμοδότησε ομοφώνως το ΣΑΣ, κατά την χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, ειδικά για το ζήτημα αυτό.

Της Ρένας Παυλάκη

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, την πρωτοβουλία του οποίου για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στα βόρεια Δωδεκάνησο, εξήρε ο Μανώλης Κουτουλάκης,  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρωινό Xpress του Real Voice 99,5, με την Ρένα Παυλάκη.

Σημειώνεται ότι της συνεδρίασης προηγήθηκε η απόσυρση των προδικαστικών προσφυγών που είχε καταθέσει η ΑΝΕΚ το τελευταίο διάστημα, κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί στην σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, με την συμμετοχή όλων των πλευρών και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και η οποία οδήγησε στην άρση του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί.

«Η βόρεια Δωδεκάνησος ήταν το τελευταίο αγκάθι, όσον αφορά την ποιότητα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας, το οποίο, με αγαστή συνεργασία και με την καθοριστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα ζητήματα. Ο διάλογος απέδωσε. Με καλή διάθεση, κατανόηση και με αμοιβαίες υποχωρήσεις  φτάσαμε σε ένα πολύ καλό σημείο, να μπορούμε να συζητάμε πλέον για μία για ένα ωραίο, ένα ήπιο  καλοκαίρι  όπου τα νησιά μας θα έχουν τρόπους σύνδεσης και κυρίως οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μετακινούν τα προϊόντα τους , που για μας είναι πολύ κρίσιμο. Δεν υπάρχει εδώ κόντρα, υπάρχει το κοινό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, της ενδονησιωτικής σύνδεσης», ανέφερε στον RV  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

Ακούστε τον εδώ:

Αναμένεται η υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα