Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το Φεστιβάλ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου μεταξύ άλλων θα υπάρξει και ένα drag show για παιδιά.
Και οι αντιδράσεις είναι έντονες, αφού το Φεστιβάλ γίνεται με τις ευλογίες και με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο μιας ημέρας εκδηλώσεων για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στον πολιτισμό, την ορατότητα των LGTBQI ατόμων και με την αλληλεπίδραση σε κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις στα social media με σχολιαστές να επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία ότι υιοθετεί τη woke κουλτούρα και αδιαφορεί για τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας, όπως έκανε και με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Και μόνο που τους ψήφισα το 2019 είναι αρκετό για να με μουντζώνω πλέον.
Η χειρότερη κυβέρνηση όπου έχει καταστρέψει κάθε ηθική και αξία στη χώρα.
Drag show για παιδιά. pic.twitter.com/Bx8f7luNAO
— 𝒲𝒾𝓃𝓈𝓉𝑜𝓃 𝒞𝒽𝓊𝓇𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁 (@prwinND) September 25, 2024
Οι αντιδράσεις πήρε τέτοιες διαστάσεις, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμου, ώστε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι συμμερίζεται απόλυτα τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την εκδήλωση του Ιδρύματος Κακογιάννη, αδειάζοντας τον υφυπουργό Πολιτισμού.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση δεν αφορά τον σημερινό υφυπουργό κ. Φωτήλα αλλά τον προκάτοχό του κ. Δήμα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει πάντως ότι η Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού δόθηκε για την εκδήλωση, χωρίς ο πρώην υφυπουργός που έδωσε το πράσινο φως να γνωρίζει το συνολικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και ότι σε αυτό εμπεριέχεται και ένα dragshow.
Μαρινάκης: Δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις των πολιτών
“Δεν ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις των πολιτών. Σίγουρα μέτρησε στην έγκριση η αξιοπιστία του φορέα του Ιδρύματος Κακογιάννη, στο εξής πρέπει να γίνεται όμως έλεγχος του προγράμματος” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το drag show αυτό, που είναι “προσαρμοσμένο” για παιδικό κοινό, αποτελεί μια από τις πολλές εκδηλώσεις που στοχεύουν στην προώθηση της αποδοχής της διαφορετικότητας. Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα:
Η κάθε μέρα του Φεστιβάλ θα αγγίζει μία ξεχωριστή θεματική ενότητα, επιχειρώντας να θίξει τα θέματα αποκλεισμού, συνύπαρξης και όσμωσης και να εξελίξει τη θεματική του περσινού φεστιβάλ.
Φέτος, οι δράσεις και οι φορείς που συμμετέχουν σχετίζονται με την προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στον πολιτισμό, την ορατότητα των LGTBQI ατόμων και με την αλληλεπίδραση σε κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.
Μέσα από συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και προβολές ταινιών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης επιχειρεί να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν κοινές αλλά και διαφορετικές εμπειρίες. Σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν νέες συμπεριληπτικές κοινότητες σε μία εποχή το έχει τόσο ανάγκη.
Οι ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αλλά και σε ανοιχτές πλατείες – ανοιχτούς χώρους γύρω από τις εργατικές κατοικίες του Ταύρου, επιδιώκοντας την πραγματική διείσδυση στον αστικό ιστό και φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών καταβολών και ταυτοτήτων.
thetoc.gr