Σ. Τσαντής στον RV: Αρωγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο Ρόδου (audio)

Διερευνητικά θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση το Παιδοφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου και στη συνέχεια επεμβατικά - Σειρά εξορμήσεων της κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, τόσο στη Ρόδο, όσο και στο υπόλοιπο Ν. Αιγαίο, αρχής γενομένης από τον Έμπωνα στις 12 Μαΐου

Για τη λειτουργία του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος και της Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με αρωγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μίλησε σήμερα ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Σταύρος Τσαντής, στον Real Voice 99.5 και τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη.

Ο κ. Τσαντής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην ΠΝΑΙ για την αμέριστη στήριξή της και πρόσθεσε ότι το Τμήμα θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση διερευνητικά και σταδιακά και σε επεμβατικό επίπεδο, ενώ έχει εξειδικευτεί οφθαλμίατρος που στελεχώνει την Κλινική, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Η έναρξη της λειτουργίας του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου θα συνοδευτεί από σειρά εξορμήσεων της κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, τόσο στο νησί της Ρόδου όσο και στο υπόλοιπο Ν. Αιγαίο, αρχής γενομένης από τον Έμπωνα την ερχόμενη Παρασκευή 12 Μαΐου. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Τσαντής είναι ήδη 60 τα ραντεβού στην περιοχή του Έμπωνα, που σημαίνει ότι θα χρειασθεί να πάει και δεύτερη φορά η κινητή μονάδα.

Αρωγός σε αυτή την σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στάθηκε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτώντας την απόκτηση οφθαλμολογικού εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει:

1. Οθόνη Οπτότυπων με παιδικά οπτότυπα για την μέτρηση οπτικής οξύτητας
2. Κασετίνα δοκιμαστικών γυαλιών και σκελετοί δοκιμαστικών γυαλιών διαφόρων μεγεθών για την διόρθωση αμετροπιών (μυωπία, υπερμετροπία, αστιγματισμός κλπ)
3. Σκιασκόπιο για την μέτρηση διαθλαστικών σφαλμάτων οφθαλμού σε παιδιατρικούς ασθενείς μικρής ηλικίας ή χωρίς συνεργασία για μέτρηση σε διαθλασήμετρα
4. Φορητό διαθλασίμετρο αποστάσεως για την μέτρηση διαθλαστικών σφαλμάτων
5. Φορητή σχισμοειδής λυχνία για τηνβιομικροσκόπηση οφθαλμού και οφθαλμολογική εξέταση ασθενών που δεν μπορούν να συνεργαστούν ή να εξεταστούν σε καθιστή θέση (π.χ. βρέφη, ασθενείς κατακεκλιμένοι)
6. LangStereotest για τον έλεγχο στερεοσκοπικής όρασης
7. Μπάρες πρισμάτων μελέτης στραβισμού για την μελέτη στραβισμού – ποσοτική μέτρηση απόκλισης οφθαλμού
8. Τονόμετρο αναπήδησης για την μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, χωρίς την ανάγκη χρήσης αναισθητικού και δυνατότητα μέτρησης σε καθιστή και κατακεκλιμένη θέση (ιδιαίτερα χρήσιμο σε κατηγορίες όπως βρέφη, ασθενείς κατακεκλιμένοικλπ).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου, της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαρούλας Γιασιράνη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Σταύρου Τσαντή, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας Στέλιου Καραταπάνη, του Δ/ντή Οφθαλμολογικής Κλινικής Μιχάλη Κόκκινου και των Ιατρών και νοσηλευτών του τμήματος, την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα