«Ρόδος, Πόλη Έμπνευσης»: Ανακαλύπτω την πόλη μου γράφοντας Καλοκαιρινό retreat Δημιουργικής Γραφής

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου – Διεύθυνση ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο των δράσεων του, διοργανώνει καλοκαιρινό retreat Δημιουργικής Γραφής με την Ειρήνη Ντέλλα (ΜΠΣ Δημιουργικής Γραφής), με τίτλο «Ρόδος, Πόλη Έμπνευσης – Ανακαλύπτω την πόλη μου γράφοντας».

Το retreat θα διεξαχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, σε οκτώ τρίωρες συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους, σε συνδυασμό με περιηγήσεις, επισκέψεις και ξεναγήσεις, με σκοπό οι συμμετέχοντες να αντλήσουν έμπνευση από τη νέα και την παλιά πόλη της Ρόδου, να έρθουν σε επαφή με τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πόλης και την ιστορία τους και να αξιοποιήσουν την πολιτιστική κληρονομιά ως πλαίσιο και υλικό για συγγραφή.

Επιμέρους στόχοι είναι η αλληλεπίδραση με τα πιο σημαντικά μνημεία του τόπου, η προώθηση της αξιοποίησης της ιστορίας των μνημείων και του περιβάλλοντος της πόλης για την έμπνευση και την παραγωγή λογοτεχνικών έργων, η κινητοποίηση των μελών για έρευνα και προσωπικό ρεπορτάζ και η δραστηριοποίηση της φαντασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά δεδομένα.

Το retreat θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη και την καθοδήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου.

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, Μόντε Σμίθ)

Για να εγγραφείτε επικοινωνείτε με την προϊσταμένη κ. Ειρήνη Συμιακού και τη φιλόλογο κ. Μαρία Σπανού στα τηλέφωνα 22410-32510, 32520 ή στο 6945971953 με την εμψυχώτρια κ. Ειρήνη Ντέλλα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η συμμετοχή εντελώς δωρεάν γι’ αυτό το λόγο θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση κωλύματός σας σας παρακαλούμε να ακυρώσετε την εγγραφή σας.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα