Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 2023

99.5

LIVE

Ρεκόρ αφίξεων στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου – 4,4 εκατ. τουρίστες με 25.000 διεθνείς πτήσεις, +17% σε σχέση με το 2019

Γιώργος Χατζημάρκος: "Ο δημόσιος διάλογος, δυστυχώς, είναι πιο άρρωστος από τη λειτουργία της αγοράς"

Αύξηση 17% σε σχέση με την χρονιά ρεκόρ του 2019, καταγράφεται στις αεροπορικές αφίξεις στα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Συνολικά με 25.000 διεθνείς πτήσεις τσάρτερ αφίχθησαν από την αρχή της τουριστικής σεζόν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου 4.400.000 επισκέπτες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον Τουρισμό. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε η φετινή σεζόν σε σχέση με το 2019, τελευταία χρoνιά πριν από την πανδημία και έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, κατά 17%.

Με ισχυρούς αυξητικούς ρυθμούς, αντίστοιχους με αυτούς του Αυγούστου, εξακολουθεί να κινείται η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό στα περιφερειακά μας αεροδρόμια και τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα στον Αερολιμένα Ρόδου “Διαγόρας” αναμένεται να προσγειωθούν τον τρέχοντα μήνα 3.130 διεθνείς πτήσεις τσάρτερ.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτησή του στα social media δήλωσε για το θέμα:

Το Ελληνικό καλοκαίρι έχει ακόμα δρόμο και αν αληθεύουν οι πληροφορίες για κρύο χειμώνα, παίρνουμε όλοι δύναμη για να το κάνουμε να κρατήσει περισσότερο.

Τα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα νησιά μας, χωρίς την ιδιαίτερα σημαντική ακτοπλοϊκή κίνηση, μέχρι την 31η Αυγούστου, δείχνουν αύξηση 17% σε σχέση με την χρονιά ρεκόρ του 2019, που ήταν καλύτερη του 2018, που ήταν καλύτερη του 2017, που ήταν καλύτερη του 2016 κ.ο.κ.

Παρακολουθούμε, στον δημόσιο διάλογο, να αναπτύσσεται ταυτόχρονα ένας σκεπτικισμός, που μοιάζει, σαν στοιχείο αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, να έρχεται ως αντίβαρο της καλής είδησης. Καμία θετική είδηση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται αν δεν συνοδεύεται και απο μία αρνητική. Αν κάποτε, μετά απο χρόνια, πάψει το σερί των ρεκόρ, θα έχει δικαιωθεί ο σκεπτικισμός ; Οχι, θα έχει δικαιωθεί μόνο μια σχολή αρνητικότητας.
Βλέπετε, ο δημόσιος διάλογος, δυστυχώς, είναι πιο άρρωστος από τη λειτουργία της αγοράς.
Στο μεταξύ, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τι πραγματικά σημαίνουν αυτά τα ρεκόρ για την χώρα, για την κοινωνία, για τις θέσεις εργασίας, για το εισόδημα, για το κτίσιμο απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου, οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα ✌️

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα