Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ρόδο και Κω

Συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία κοινοποιείται στους Αντιπρυτάνεις, στον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή, όχι μόνο της εκπαίδευσης, αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε Ρόδο και Κω.

Αναφέρεται σε ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με βασικούς πυλώνες στη Δωδεκάνησο, τη Ρόδο, που πρέπει να αποκτήσει νέες σχολές και τμήματα και την Κω, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν βρίσκεται στον χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, διαθέτοντας ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο.

Προτείνει να υπάρξει ευρεία συζήτηση με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να κληθούν να συμμετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού Δωδεκανήσου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού Δωδεκανήσου, καθώς και οι τοπικοί επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς.

«Είναι σημαντικό, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω, να καταστήσει κοινωνούς αυτού του σχεδίου, όχι μόνο τους φορείς, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, που θα πρέπει να αγκαλιάσουν ένα νέο σχεδιασμό και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα