Πρόταση της Κ. Βολονάκη για τα παλιά σφαγεία στη Ρόδο

Πρόταση της Κ. Βολονάκη, υποψήφιας Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, για τα παλιά σφαγεία στη Ρόδο:

Τα παλιά ιταλικά σφαγεία, “Mattatoio” όπως λέγονται στα Ιταλικά, που βρίσκονται επί της οδού Αυστραλίας στην περιοχή Κόβα έξω από το λιμάνι της Ακαντιάς αποτελούν ένα κτηριακό συγκρότημα, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και απειλείται με κατάρρευση.

Ο Δήμος Ρόδου, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκονται, σκοπεύει να τα αξιοποιήσει.

Η πρόταση της υποψήφιας Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνας Βολονάκη, για την αξιοποίηση του κτιρίου είναι η δημιουργία ενός μουσείου γραφής και γραφικών υλών όλων των κρατών της Μεσογείου. Τα εκθέματα του μουσείου θα αφορούν κείμενα γραμμένα στα ιερογλυφικά, αραβικά, εβραϊκά, φοινικικά (παλιό ελληνικό αλφάβητο), χεττητικά, γραμμικά, μινωικά, μυκηναϊκά, λατινικά και τούρκικα. Ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την οργάνωση και λειτουργία του μουσείου αυτού, και θα προμηθευτεί υλικά γραφής, όπως πήλινες πινακίδες, μάρμαρο, πάπυρο, περγαμηνές, χαρτί και αγγεία.

Θα υπάρχουν αίθουσες με προβολή βίντεο με την ιστορία κάθε μεσογειακής γλώσσας καθώς και υπολογιστές με διαδραστικά γλωσσικά παιχνίδια για τους μαθητές, που θα επισκέπτονται το μουσείο (π.χ. θα πληκτρολογούν ελληνικά και θα γράφουν ιερογλυφικά).

Τέλος, θα υπάρχουν εργαστήρια, στα οποία θα απασχολείται εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα γράφει επιλεγμένα κείμενα σε πάπυρο στην γλώσσα της επιλογής των επισκεπτών, π.χ. το όνομά τους στα ιερογλυφικά. Η είσοδος στο μουσείο σε μαθητές θα είναι ελεύθερη, ενώ θα εισπράττεται εισιτήριο από τους υπόλοιπους επισκέπτες, κάτι που αποφέρει μεγάλα έσοδα στον Δήμο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα