Προκλητικός ο Ομέρ Τσελίκ εγκαλεί την Ελλάδα για το οθωμανικό μνημείο Murat Reis στη Ρόδο

Τα ψέματα πέφτουν βροχή από την Τουρκία. Σήμερα, την σκυτάλη πήρε ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, δηλαδή του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίθεση εναντίον της Ελλάδας ήταν διπλή. Από τη μια επανέλαβε τις ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας αλλά και της FRONTEX λέγοντας ότι ωθούν στον θάνατο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο. Από την άλλη δεν δίστασε να παρομοιάσει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος λέγοντας ότι καταστρέφουμε οθωμανικά μνημεία! Ποιά; Η χώρα που έκανε την Αγιά Σοφιά, τζαμί.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ είπε:

«Αγαπητοί μου φίλοι, κατά καιρούς μοιραζόμαστε μαζί σας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα. Παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να σπρώχνουν τους ανθρώπους στον θάνατο, τον τραυματισμό και την εξαφάνισή τους στα νερά της Μεσογείου.

Βλέποντας τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι οι Δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής ώθησαν 46.000 μετανάστες σε 1.671 περιπτώσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο το 2020, το 2021 και το 2022. Φάνηκε δηλαδή ότι έθεσαν σε κίνδυνο εν γνώσει τους και προθύμως τη ζωή 46.000 ανθρώπων. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της Ευρώπης. Πραγματοποιούνται εν γνώση της (Ε.Ε.). Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Και επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ένωση, την οποία ονομάζουμε FRONTEX της Ευρώπης, συμμετέχει σε όλες αυτές τις ενέργειες. Και ταυτόχρονα, αγνοεί αυτές τις ενέργειες, καθώς συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Για τον λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό τους. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από τη FRONTEX και την Ελληνική Ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Στην ίδια ομιλία, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας είπε:

«Αυτό που κάνουν στο συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους, όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε (κάνει) το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή; Και το ισλαμικό Κράτος έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα, όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

ereportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα