Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Νισύρου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτίρια, όπως ο ξενώνας και το Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού, ώστε να καταστούν αυτόνομα ενεργειακά

Στην Ακαδημία Αθηνών υπογράφεται σήμερα το μεσημέρι το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Νισύρου και το Κέντρο Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας της Ακαδημίας Αθηνών από τον Δήμαρχο Χριστοφή Κορωναίο, και τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστο Ζερεφό.

“Στόχος είναι η αειφόρος ανάπτυξη της Νισύρου εστιάζοντας στο σεβασμό του Περιβάλλοντος και στην ενεργειακή αυτονομία με μηδενικές εκπομπές θερμοκηπιακών αερίων στην ατμόσφαιρα καθώς επίσης την ενίσχυση της Νισύρου ως νησί κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από το ερευνητικό έργο και την τεχνογνωσία της Ακαδημίας Αθηνών”, δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωαννου και Νατάσα Παμπρή, ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος.

Παράλληλα ο Δήμος Νισύρου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων σε δημοτικά κτίρια όπως ο ξενώνας και το Γυμνάσιο-Λύκειο του νησιού, ώστε να καταστούν αυτόνομα ενεργειακά. Ο κ. Κορωναίος έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα