Προφυλακιστέοι 5 ως μέλη κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία στην Κω

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι και ένας Παλαιστίνιος, που φέρονται ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από την Τουρκία στη Κω.

Οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν συλληφθεί για την μεταφορά 43 μεταναστών σε ακτές της Κω με δύο ταχύπλοα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν από το λιμενικές Αρχές μετά από καταδίωξη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το κύκλωμα διέθετε ταχύπλοα σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης με σκοπό την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών οι οποίοι κατέβαλλαν το ποσό των 3.500 ευρώ το άτομο για την μεταφορά τους.

Ο Παλαιστίνιος, συλληφθείς στο νησί της Κω, φέρεται να είχε ως ρόλο τη παραλαβή και τη μεταφορά των αλλοδαπών σε safe houses, μετά την αποβίβασή τους.

Οι πέντε συλληφθέντες προσήχθησαν στις 08.01.2023 ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη είσοδο και έξοδο αλλοδαπών από την χώρα» και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις.

ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα