Πρόεδρος Βορειοηπειρωτών Ρόδου: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είναι Πρωθυπουργός και της Βορείου Ηπείρου

"Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τις περιοχές αυτές με την ισχυρή ελληνική παρουσία, μετά από τόσα χρόνια", δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Σπύρος Φούντας - "Είμαστε περήφανοι που μένουμε στη Ρόδο - Οι Ροδίτες μας αγκάλιασαν από το 1990, όταν ήρθαμε δεν είχαμε ούτε βρακί να βάλουμε...", ανέφερε σχετικά

Για την ιστορική επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με ισχυρό συμβολισμό, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βόρεια Ήπειρο, καθώς μετά από 31 χρόνια Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα μειονοτικά χωριά, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ρόδου, Σπύρος Φούντας.

Ο κ. Φούντας αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Χειμάρα, τη Δερβιτσάνη, τη Λειβαδιά, αφού όπως είπε “με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τις περιοχές αυτές με την ισχυρή ελληνική παρουσία, μετά από τόσα χρόνια”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Μεγάλη η χαρά μας, μεγάλη δύναμη. Ο Ελληνισμός ξαναγεννήθηκε, φτωχός ο κόσμος, αλλά πλούσιος από καρδιά για τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περιμέναμε με ανοιχτές αγκαλιές. Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Βόρειο Ήπειρο για τους ομογενείς. Το πρώτο πράγμα που μας απασχολεί είναι οι περιουσίες μας, τις οποίες ακόμα η αλβανική κυβέρνηση δεν μας έδωσε. Δεν έχουμε τα χαρτιά μας στο χέρι. Αρνούνται ακόμα παρότι από τη Χειμάρρα ως το Ξαμήλι όλα αυτά είναι ελληνικά εδάφη. Εκεί κατέβηκαν Αλβανοί από τη βόρεια Αλβανία. Εμείς θέλουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να μας στηρίξει. Το πώς θα μας στηρίξει; Εάν θα μπει η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι καλύτερα για μας τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, θα τους στριμώξουν πρώτα απ’ όλα οι Ευρωπαίοι, δεν θα τους αφήσουν έτσι. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είναι Πρωθυπουργός και της Βορείου Ηπείρου.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας έγινε 31 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού, η οποία ήταν το 1991, όταν τότε είχε επισκεφτεί, επίσης την Δερβιτσάνη, ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ήταν επίσης η πρώτη επίσκεψη στην Αλβανία δυτικο-ευρωπαίου ηγέτη μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής πραγματοποιήθηκε και η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ρόδου στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Και εκεί στην ομιλία του ο κ. Φούντας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις προαναφερθείσες περιοχές.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο οι Βορειοηπειρώτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται σε 2.500.

Καταλήγοντας ο κ. Φούντας τόνισε την αγάπη που τρέφουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες για τη Ρόδο, καθώς ο λαός τους αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

“Εμείς είμαστε δίπλα στο ροδακό λαό. Δεν ξεχνάμε ότι το 1990-92 όταν ήρθαμε στη Ρόδο – θα το πω λαϊκά- δεν είχαμε ούτε βρακί να βάλουμε και μας αγκάλιασε ο ροδιακός λαός. Ο τόπος εδώ είναι απλά δεύτερη πατρίδα μας, αισθανόμαστε τη Ρόδο πατρίδα. Έχει άλλο πολιτισμό η Ρόδος, δεν έχει καμία σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για τη Ρόδο”, σημείωσε καταλήγοντας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα