Προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του FTI Group από τον Όμιλο DER Touristik

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο Όμιλος DER Touristik, που ανήκει στον όμιλο Rewe, θέλει να αγοράσει τον όμιλο διακοπών του Μονάχου FTI Group.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του δεύτερου μεγαλύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού tour operator βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Το αν θα πραγματοποιηθεί η συναλλαγή μεταξύ του DER Touristik και του FTI, όπως αναφέρεται, εξαρτάται πρωτίστως από ένα πιθανό κούρεμα στις δανειακές υποχρεώσεις του FTI. Η εταιρεία έχει λάβει δάνειο 235 εκατ. ευρώ από το Ομοσπονδιακό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης (WSF). Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο τουρ οπερείτορ υποστηρίχτηκε με εγγυήσεις και δάνεια μειωμένης εξασφάλισης συνολικού ύψους άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο Όμιλος FTI ανήκει κατά πλειοψηφία στην οικογένεια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Sawiris. Ο Samih Sawiris απέκτησε το 75,1% των μετοχών τον Απρίλιο του 2020. Ο ιδρυτής της εταιρείας Dietmar Gunz αποχώρησε από την FTI στα τέλη του 2020. Ο Samih Sawiris έχει πλέον παραδώσει τις μετοχές του στον γιο του Naguib.

Ούτε η DER Touristik ούτε η FTI θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Πηγή: tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα