Ευαγόρας Νικολάου στον RV: Προχωρά η δωρεά του Ιδρύματος «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη», για τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Απόρων Ηλικιωμένων, στα Κολύμπια (audio)

Μετά τον Νεστορίδειο Μέλαθρο, η δημιουργία της δομής ήταν επιθυμία της αείμνηστης Πάολας Νεστορίδη, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος

Σύγχρονο πρότυπο γηροκομείο 15 κλινών που θα περιλαμβάνει και χώρο αναψυχής στα Κολύμπια Ρόδου χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη».

Η δωρεά για τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Απόρων Ηλικιωμένων, όπως αυτή εκφράστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος  αγκαλιάστηκε από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και περνά στο στάδιο της υλοποίησης, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο Πρόεδρός του Δ.Σ. Ευαγόρας Νικολάου.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης προέβη στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση υφιστάμενου χώρου – κτηρίου στη Δομή ΑμεΑ Ενηλίκων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα Κολύμπια της Ρόδου, σε μονάδα φροντίδας απόρων ηλικιωμένων ανθρώπων», συνολικού ύψους 517.444,27 ευρώ.  

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέχει την τεχνική της στήριξη, χωρίς αυτό να εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, που στόχο έχει να προσφέρει στέγη και φροντίδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μπορέσει να παράσχει τεχνική υποστήριξη για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, προηγήθηκε υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, της Προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας, Μαρίας Κορακάκη και του Προέδρου του ιδρύματος «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη» Ευαγόρα Νικολάου, με αντικείμενο την αποκατάσταση και επανάχρηση τμήματος του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κολύμπια της Ρόδου και στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διαμορφωθεί σε μονάδα φροντίδας απόρων ηλικιωμένων.

Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, φορέας υλοποίησης του έργου ορίστηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας και επίβλεψης της δημόσιας σύμβασης, την παρακολούθηση του έργου και την παράδοσή του στο Ίδρυμα.

Το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα