Πώς το Λιμενικό συνέλαβε το σκάφος… φάντασμα στην παραλία Αφάντου

Το σκάφος φάντασμα, έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του, πρώτα στην δημοφιλή παραλία της Ρόδου (κοντά στο γκολφ) όπου αποβίβασε μέσα στη νύχτα 34 παράτυπους μετανάστες. Εν συνεχεία έβαλε πλώρη για επιστροφή στην Τουρκία, αλλά έπεσε στην ενέδρα του Λιμενικού

Εδώ και μήνες ένα σκάφος ιδιοκτησίας λαθροδιακινητών, «βασάνιζε» τα Λιμενικά Σώματα δύο χωρών, της Ελλάδος και της Ιταλίας και ενίοτε της Κύπρου, αφού είχε ισχυρή ιπποδύναμη με εξωλέμβιες μηχανές και μετέφερε από Λίβανο ή από Τουρκία παράτυπους μετανάστες.

Η ταχύτητα με την οποία έπλεε ήταν υπερβολική για τα δεδομένα των σκαφών του Λιμενικού, το κυνηγούσαν χωρίς να μπορούν να τον συλλάβουν, έτρεχε βλέπετε, με 40 μίλια την ώρα.

Ο λαθροδιακινητής (και όσοι κρύβονταν από πίσω του) εισέπρατταν ακόμα από 2.000 έως 5.000 ευρώ για κάθε έναν μετανάστη που μετέφεραν, είτε στα Δωδεκάνησα, είτε στην Ιταλία.

Ο μοναδικός τρόπος για να συλληφθεί και να τελειώσει αυτό το δουλεμπόριο καθώς και το «βάσανο« του κυνηγητού, ήταν να του στήσουν ενέδρα.

Η ενέδρα, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννης Παππάς, στήθηκε από τα νέα σκάφη του Λιμενικού, έξω από τη Ρόδο.

Το σκάφος φάντασμα, έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του, πρώτα στην δημοφιλή παραλία της Αφάντου (εκεί κοντά στο γκολφ) όπου αποβίβασε μέσα στη νύχτα 34 παράτυπους μετανάστες. Εν συνεχεία έβαλε πλώρη για επιστροφή στην Τουρκία, αλλά έπεσε στην ενέδρα του Λιμενικού.

Ανάπτυξε αμέσως ταχύτητα, πλην όμως τα σκάφη του Λιμενικού τον κυνηγούσαν. Πρώτη φορά ο διακινητής θα βρέθηκε σε τόσο δύσκολη κατάσταση με αποτέλεσμα να κάνει απεγνωσμένες μανούβρες ώστε να ξεφύγει. Αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει με τίποτα, ο κλοιός γινόταν όλο και πιο σφικτός. Και τότε σκέφθηκε να οδηγήσει το σκάφος του στη… στεριά.

Με μεγάλη ταχύτητα έφθασε στα Κολύμπια, στην παραλία, με τους Λιμενικούς να τον κοιτάζουν έκπληκτοι την προσπάθειά του να κουμαντάρει το σκάφος πάνω στην άμμο της παραλίας. Αμέσως συνελήφθη από δυνάμεις του Λιμενικού. Ήταν ένας Σύρος τελικά, ο οποίος ανακρίνεται για τους συνεργούς του, αφού πολλές φορές το σκάφος του ξεκινούσε από Μαρμαρίς ή την Αττάλεια.

tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα