“Πονοκέφαλος” για τους ξενοδόχους η αύξηση του ενεργειακού κόστους

Τον προβληματισμό του από την αύξηση του ενεργειακού κόστους εξέφρασε με δηλώσεις του στον Real Voice ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η σεζόν για το 2022 προδιαγράφεται καλή, αλλά αυτό δεν “καθησυχάζει” σε καμία περίπτωση τους συναδέλφους του που έχουν να αντιμετωπίσουν την εκτόξευση των τιμών και το τρελό ράλι ανόδου στις τιμές του ρεύματος.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων ανέφερε:

“Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι κανένα ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει όλες αυτές τις αυξήσεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι σε ένα ξενοδοχείο είναι διαφορετικά από ένα σπίτι. Σε ένα σπίτι μπορείς να κάνεις οικονομία σε κάποια πράγματα, να αλλάξεις κάποιες συνήθειες. Στο ξενοδοχείο είναι συγκεκριμένες οι ποιοτικές προδιαγραφές, είναι συγκεκριμένες οι υποχρεώσεις δεν μπορείς να υστερήσεις σε αυτό που περιμένει ο πελάτης ίσα ίσα πολλές φορές επιδιώκεις και να τον ξαφνιάσεις θετικά για να αποσπάσεις και μία θετική κριτική ή το καλό σχόλιο ή να τον καταστήσεις επαναλαμβανόμενο πελάτη στην επιχείρηση σου. Είναι αδιανόητο σε μία χώρα που στηρίζεται τόσο πολύ στον τουρισμό και ειδικά στις περιοχές τις δικές μας να μιλάμε για βιομηχανικό ρεύμα και παράλληλα να μην έχουμε ξενοδοχειακό ή έστω τουριστικό ρεύμα όταν μιλάμε για παραγωγικές μονάδες που προσφέρουν θέσεις εργασίας και εισρέουν συνάλλαγμα στη χώρα.

Εγώ αν ήμουν στη θέση της κυβέρνησης θα προσπαθούσα να ωφελήσω τα πολλά νοικοκυριά. Νομίζω ότι δεν θα είμαστε δυστυχώς στην πρώτη γραμμή που θα επιλέξει να στηρίξει η κυβέρνηση, γενικά είμαστε αρκετά στεναχωρημένοι διότι πολλές φορές απουσιάζουν πολιτικές με μακρόπνοο ορίζοντα. Σπανίζουν οι πολιτικοί οι οποίοι θα κάνουν πράγματα τα οποία θα εξαργυρωθούν ή θα φανούν σε επόμενες θητείες στις οποίες μπορεί αυτοί να μην βρίσκονται στις θέσεις που είναι σήμερα και αυτό είναι που πολλές φορές έχει φέρει και τη χώρα μας σε τέτοιο σημείο και βλέπουμε έτσι αυτή την απόσταση από άλλες χώρες σε πάρα πολλά θέματα, σε θέματα υποδομών, σε θέματα πολιτικών, σε θέματα σχεδιασμών δυστυχώς σκεφτόμαστε λίγο κοντόφθαλμα και αυτό βέβαια επηρεάζει όλη την επιχειρηματικότητα”.

Ερωτηθείς για το πόσες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν στο νησί, απάντησε ότι “Από εποχιακές, μόνο μία μονάδα εντόπισα εγώ τουλάχιστον που να άνοιξε την Κυριακή, λόγω αυτών των αφίξεων. Από κει και πέρα σίγουρα υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία πόλης, κάποια ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, κάποια μη κυρία καταλύματα και υπάρχει και η παραξενοδοχία, η οποία ανθίζει δυστυχώς και κανένας δεν της βάζει τάξη. Είναι τόσο μεγάλος ο σκεπτικισμός και ο προβληματισμός για το κόστος λειτουργίας, που δυστυχώς η ειλικρίνειά μου ποτέ δεν μου επιτρέπει να παρασύρομαι και θα είμαι ειλικρινής τουλάχιστον για τα ξενοδοχεία δεν συμμερίζομαι αυτή την αισιοδοξία”.

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος αν συμμερίζεται την αισιοδοξία που επικρατεί ως προς τις προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου, σχολίασε:

“Ναι πιθανότατα να έχουμε αρκετό αριθμό αφίξεων για τον τόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει για τους συναδέλφους τους οποίους εκπροσωπώ και οφείλω να το κάνω και στο δημόσιο λόγο όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, δεν συμμερίζομαι αυτή την αισιοδοξία, βλέπω πάρα πολλές δυσκολίες στο πως όλη αυτή η λειτουργία θα βγει γιατί όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές είναι ”κλειδωμένες” οι τιμές και τεράστιες αυξήσεις στο κοστολόγιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα