Πολιτικό άσυλο ζήτησαν Τούρκοι που βγήκαν στη Σύμη – Συνελήφθησαν 18 παράνομοι μετανάστες που εμφανίσθηκαν σαν… τουρίστες στο νησί!

Οι Τούρκοι πολίτες που έφτασαν τον τελευταίο μήνα στη Σύμη και κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, αποτελούν πλέον “συνηθισμένο φαινόμενο” για τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2017, καθώς μεμονωμένα περιστατικά αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου συμβαίνουν συχνά.

της Νατάσας Παμπρή

Πρόκειται για Τούρκους διωχθέντες από το καθεστώς Ερντογάν, οι οποίοι μπαίνουν σε λέμβους και συνηθέστερα σε ταχύπλοα διακινητών και έρχονται στην Ελλάδα για να γλιτώσουν, με τα ίδια «δρομολόγια» που πραγματοποιούνται για τους μετανάστες και πρόσφυγες των άλλων χωρών (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Συρία, Ιράκ, κλπ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real Voice 99.5 πριν από λίγες ημέρες περίπου 16-18 Τούρκοι πολίτες έφθασαν στη Σύμη, ζητώντας άσυλο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη μία περίπτωση επρόκειτο για 8 Τούρκους διπλωμάτες και στη δεύτερη για άλλους τόσους Τούρκους υπηκόους, δικαστικούς και Καθηγητές Πανεπιστημίων της γείτονος χώρας, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία για να γλιτώσουν τις διώξεις, υπό τον φόβο φυλάκισης τους από το καθεστώς Ερντογάν.

Ως επί το πλείστον οι λεγόμενοι «Γκιουλενιστές» και οι διωκόμενοι από το καθεστώς εγκαταλείπουν τη χώρα τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και το κλίμα απέναντι στους «αντιφρονούντες», ζητώντας καταφύγιο στην Ελλάδα. Άνθρωποι μορφωμένοι, ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες στη χώρα τους, μεταξύ αυτών -όπως μας μεταφέρθηκε- και διπλωμάτες, πλην των δικαστικών (!)…

Η κατάστασή τους ανάλογη με αυτή χιλιάδων δικαστών, πανεπιστημιακών, διανοούμενων, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, στελεχών των Ε.Δ., που… μετατράπηκαν σε «εχθροί του έθνους».

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 18 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Επιπλέον, στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στη Σύμη 18 παράνομοι μετανάστες που εμφανίσθηκαν καλοντυμένοι και περιποιημένοι σαν…τουρίστες, σε πρακτορείο του νησιού, για να εκδώσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά. Στη συνέχεια έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές.

Οι εν λόγω παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβησαν στη Σύμη από τη Ρόδο κι επειδή γνώριζαν ότι στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου θα ήταν δύσκολο να καταφέρουν να επιβιβασθούν σε πλοίο της γραμμής προς Πειραιά, επέλεξαν να μεταβούν στο μικρό νησί της Δωδεκανήσου με ημερόπλοιο από τη Ρόδο, θεωρώντας πιο εύκολη την «θαλάσσια οδό» της Σύμης για να ταξιδέψουν ανενόχλητοι προς το πρώτο λιμάνι της χώρας και πλέον κρατούνται στην Αστυνομία.

Μάλιστα έχει ξαναπαρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό να μεταβαίνουν παράνομοι μετανάστες από τη Ρόδο στη Σύμη και να συλλαμβάνονται εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα