Ποιος προηγείται στη μάχη για τη διαδοχή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η μέτρηση της Politics στην τελική ευθεία για τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων -τα τελευταία 24ωρα ακούγεται έντονα πως θα θέσει υποψηφιότητα και ο Στέφανος Κασσελάκης-, η Έφη Αχτσιόγλου είναι αυτή που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ, να ενώσει το κόμμα αλλά και να κρατήσει τα ηνία της χώρας ως πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Politic.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «Ποιον θα ψηφίσετε για νέο Πρόεδρο;» η Έφη Αχτσιόγλου είναι πρώτη με ποσοστό 30,7%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεύτερος με 13,6%, ενώ ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,1%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 14,3% και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 19,2%.

Υπενθυμίζεται ότι το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει και τυπικά τις υποψηφιότητες για την προεδρία. Μέχρι τότε είναι ανοιχτή η λίστα, η οποία μπορεί να διευρυνθεί πέραν των τεσσάρων υποψήφιων. Σύμφωνα με πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με βίντεο τεσσάρων λεπτών το οποίο θα ανέβει στα social media.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιδεικνύει δυναμική με ποσοστά τα οποία διατηρούν σημαντική απόσταση ασφαλείας έναντι των τριών ανδρών. Μεταξύ των Ε. Αχτσιόγλου, Ε. Τσακαλώτου, Ν. Παππά, και Στ. Τζουμάκα, η γυναικεία υποψηφιότητα είναι αυτή που θα μπορέσει να κερδίσει τη ΝΔ και να κρατήσει τα ηνία της χώρας ως πρωθυπουργός. Επιπλέον, η Έφη Αχτσιόγλου είναι η πιο ικανή να «ενώσει» το κόμμα, να φέρει ψηφοφόρους και από άλλους χώρους και να κάνει το κόμμα πιο κεντροαριστερό. Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Ε. Τσακαλώτου είναι αυτή που θα κάνει το κόμμα πιο αριστερό.

Από την άλλη πλευρά, το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδειχθεί στη δύναμη που θα είναι κυρίαρχη στο προοδευτικό πεδίο και θα ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση (40,3%) και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα μετά το ΠΑΣΟΚ.

Την πτωτική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει και η καρτέλα που αφορά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία το 62,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάει χειρότερα σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές. Αντίθετα, το 23,7% πιστεύει ότι θα τα πάει το ίδιο και το 9,8% καλύτερα.

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα